Cristiano Ronaldo geconfronteerd met miljardenrechtszaak

Een van de grootste sterren van de populairste sport ter wereld wordt momenteel geconfronteerd met een class-action rechtszaak van $1 miljard vanwege zijn betrokkenheid bij Binance non-fungible tokens (NFT’s).

Volgens een nieuw rapport van de Associated Press is de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo (CR7) het doelwit van de rechtszaak, die beweert dat hij NFT’s gepromoot heeft die zijn uitgegeven op Binance.

In november vorig jaar bundelden CR7 en de grootste crypto-beurs ter wereld hun krachten voor een NFT-partnerschap in aanloop naar het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar in 2022:

“Samen met Ronaldo hebben we een ongeëvenaard NFT-traject gepland. Voor het eerst hebben fans en verzamelaars ongekende toegang tot de legende, van het bezitten van een stuk van zijn voetbalcarrière tot Binance-exclusieve fanprijzen en ervaringen.”

Volgens een aankondiging van Binance heeft het partnerschap in juni van dit jaar zijn tweede reeks NFT’s voortgebracht, genaamd de ‘ForeverCR7 – The GOAT’ NFT-collectie.

CR7 zei destijds:

“Het is geweldig om opnieuw de kans te hebben om met Binance samen te werken aan dit project voor mijn fans, vooral degenen die mij hebben aangemoedigd sinds die vroege doelpunten. Het creëren van deze collectie en terugblikken op de hoogtepunten van mijn carrière is zeer lonend geweest, en ik kan niet wachten om de reactie op de collectie te zien…”

Een class-action rechtszaak was waarschijnlijk niet het antwoord waar Ronaldo op hoopte.

Volgens ESPN is de rechtszaak ingediend in Zuid-Florida en beweert dat CR7 onrechtmatig en misleidend Binance en zijn producten heeft gepromoot. Volgens de aanklacht was de promotie van Ronaldo voor Binance zeer succesvol, waarbij de eerste reeks NFT’s binnen een week was uitverkocht.

De aanklacht zegt:

“Het bewijs onthult nu dat de fraude van Binance alleen zo hoog kon stijgen door het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten, met de bereidwillige hulp en medewerking van enkele van de rijkste, machtigste en meest erkende organisaties en beroemdheden over de hele wereld – net als verdachte Ronaldo.”

Het kamp van CR7 heeft nog geen verklaring afgegeven. Echter, tot zo recent als 28 november heeft Ronaldo Binance gepromoot aan zijn 110,3 miljoen volgers op het sociale mediaplatform X.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!