Analist voorspelt Bitcoin stijging naar $200.000 tegen eind 2025

De handelaar die nauwkeurig de correctie op de cryptomarkt in mei 2021 voorspelde, zegt dat de marktstructuur van Bitcoin (BTC) nu mogelijk op weg is naar de $200.000 als alles goed gaat.

De pseudonieme handelaar en analist Dave the Wave vertelt zijn 143.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat de moving average convergence divergence (MACD) indicator op de maandelijkse grafiek van Bitcoin een sterk bullish momentum signaleert voor de koningsmunt.

De MACD wordt traditioneel gebruikt om trendomkeringen op te sporen en trends te bevestigen. Aan de hand van deze indicator, zei de analist het volgende:

“Nog een histogram op de maandelijkse BTC MACD afgedrukt.

Hoeveel mensen verwachten zoiets?”

Bron: Dave the Wave/X

Gebaseerd op de grafiek van de handelaar lijkt Dave the Wave te voorspellen dat BTC tegen december 2025 boven de $200.000 zal stijgen.

Met Bitcoin die er bullish uitziet, merkt Dave the Wave op dat er mogelijk te veel consensus is over BTC, wat de mogelijkheid opent dat BTC zijn opwaartse doel veel eerder dan zijn oorspronkelijke tijdschema kan bereiken:

“Het lijkt mij een beetje een probleem hier. Technisch gezien ziet het er goed uit, maar als de meesten het verwachten, wordt dit problematisch [vanuit contrair perspectief]. Misschien wordt het een jaar eerder overgenomen…”

Dave the Wave gebruikt zijn eigen versie van logaritmische groeikanalen (LGC’s), die tot doel hebben de pieken en dalen van de langetermijncyclus van Bitcoin ruwweg te voorspellen en kortetermijnvolatiliteit te filteren.

Volgens de analist bevindt Bitcoin zich al bijna anderhalf jaar in de “koopzone” van de LGC, maar het lijkt dicht bij een uitbraak te zijn:

“BTC-prijs in de LGC-koopzone nu al bijna anderhalf jaar, 17 maanden. Hoeveel meer maanden vraag ik me af…

Schaduwzone op de grafiek sinds 2018.”

Bron: Dave the Wave/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $38.784.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!