Rep. French Hill verwacht crypto-wetgeving in begin 2024

Vertegenwoordiger French Hill, vicevoorzitter van het House Financial Services Committee en voorzitter van de Digital Assets Subcommittee, heeft de plannen van de commissie uiteengezet met betrekking tot de regulering van crypto voor het volgende jaar. Hill vertelde CNBC dat ze van plan zijn om tegen begin 2024 een wetsvoorstel voor stablecoins en een wetsvoorstel voor crypto-toezicht aan te nemen.

Hill verklaarde dat deze wetsvoorstellen tot doel hebben de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de nodige instrumenten te geven om toezicht uit te oefenen op de cryptocurrency-markt. Hij verklaarde:

“We willen een regelgevend kader dat geschikt is voor dit doel, en ik denk dat het falen is dat de CFTC en de SEC eigenlijk niet de middelen hebben om naar deze nieuwe vorm van eigendom en individuele handeling te kijken, zowel aan de investeringskant als aan de innovatiekant, en dus geven we hen die middelen.”

Hill bekritiseerde het gebrek aan actie van de SEC in de FTX-zaak en hekelde SEC-voorzitter Gary Gensler omdat hij niet samenwerkte met het Congres bij het opstellen van een regelgevend kader met een wettelijke achtergrond, zoals aanbevolen in een uitvoeringsbevel van de regering-Biden dat vorig jaar werd ondertekend. Hij gaf het volgende aan:

“De SEC heeft zitten slapen. Ik denk niet dat je dit kunt oplossen door de crypto- en digitale activa-infrastructuur en het ecosysteem in bestaande wetten te proppen, en dat is wat Gary Gensler heeft geprobeerd te doen. Ik denk dat hij daarin is mislukt.”

Verder legde Hill uit dat het aannemen van deze wetsvoorstellen de CFTC toezicht geeft over de spot Bitcoin-markt vanuit regelgevend oogpunt, een element dat vaak wordt genoemd als een belemmering voor de goedkeuring van een ETF. “Ik denk dat het iets is dat zowel institutionele als individuele beleggers ten goede zal komen,” concludeerde hij.

Volgens Politico voert voorzitter Patrick McHenry van het House Financial Services Committee gesprekken om deze twee crypto-wetsvoorstellen op te nemen als onderdeel van de National Defense Authorization Act (NDAA). Als dit niet wordt bereikt, is de commissie van plan ze nog voor het einde van dit jaar ter stemming te brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!