Stilte voor de storm! Bitcoin staat op het punt een zeer grote prijsbeweging te maken! Naar $48.000?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Hoewel het voor veel mensen dit jaar wellicht niet zo heeft gevoeld is Bitcoin (BTC) al het hele jaar ijzersterk. Grote dalingen werden agressief opgekocht en de prijs bleef structureel higher highs en higher lows maken. Op dit moment kleurt de wekelijkse candle voor de 7e keer op rij groen. De vraag is of deze candle ook groen gaat sluiten en wat we hierna kunnen verwachten. Dat en meer bespreek ik in de update van vandaag!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers doet het de laatste maanden erg goed, maar na lange fases van omhoog bewegen zonder serieuze correcties ligt er altijd het gevaar op de loer van een diepere correctie. Zelfs al zouden we vanaf hier nog een beweging omhoog maken richting de $40.000 en vanaf daar een correctie zien richting $32.000 zou dat nog steeds een compleet normale correctie zijn van pak en beet 20%. In vorige bullmarkten waren 30 en 40% correcties compleet normaal, dus mochten we dat vroeg of laat gaan zien biedt dat juist kansen om de dip te kopen.

Voor nu heb ik persoonlijk nog geen aanleiding om aan serieuze correcties te denken. Daarvoor moeten we lokaal eerst zwakte gaan tonen. Momenteel bevinden we ons boven het key level van $32.406 en zo lang we daar boven blijven heb ik een “up only” bias voor Bitcoin op het macrobeeld. Lokaal kunnen er natuurlijk altijd correcties plaatsvinden. Het belangrijkste level om op de weekgrafiek te doorbreken is $48.195. Daarboven komen en sluiten betekent in mijn ogen dat we richting nieuwe all time high prijzen gaan bewegen.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we lokaal te maken met een sterke weerstand op $40.039-$37.665. Dit is de dagelijkse supply zone (grijze zone), waar we nu tegenaan aan het consolideren zijn. Lokaal dienen we een higher high boven $38.447 te maken als we een serieuze stijging omhoog willen gaan zien richting $40.039 en wellicht zelfs $48.195. Pas bij het verliezen van de low op $36.713 ga ik rekening houden met veel lagere prijstargets. Dan komen ineens prijzen als $35.620, $34.740 en $33.401 in beeld. Zo lang we niet die lokale low verliezen blijf ik uit gaan van meer upside.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, ik ben zeer bullish op de Bitcoin koers, zowel lokaal als op de hogere tijdsframes. Pas bij het verliezen van de low op $36.713 opent de weg voor veel lagere prijzen. Houd er wel rekening mee dat na een lange fase van omhoog trenden een diepere correctie altijd op de loer ligt. Denk aan je risicomanagement. Fijne dag!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!