SHIB-leger moet nu nog beter oppassen voor oplichters

De Shiba Inu-gemeenschap, bekend als het SHIB-leger, zou op dit moment wellicht nog voorzichtiger moeten zijn, omdat fraudeurs momenteel nog actiever zijn dan normaal en constant nieuwe manieren verzinnen om nietsvermoedende gebruikers te bedriegen. Shiba Inu-houders worden daarom dringend verzocht waakzaam en voorzichtig te zijn.

Om hier nadruk op te leggen heeft het bekende X-account dat zich bezighoudt met het ontdekken van SHIB-scams, Susbarium, een waarschuwing uitgevaardigd. Het benadrukte dat het aantal oplichters die zich voordoen als bekende leden van het SHIB-team en de gemeenschap toeneemt. Susbarium waarschuwt Shiba Inu-houders om alleen met het officiële SHIB-team te communiceren en op te passen van oplichters die nepaccounts gebruiken om misleidende informatie te verstrekken om twijfel te zaaien, door te verwijzen naar nepwebsites of zelfs persoonlijke informatie te verkrijgen die kwaadwillig zal worden gebruikt.

In het bericht werd er bijvoorbeeld een nepaccount dat zich voordeed als Ragnar Shib, een beheerder van Shiba Inu Telegram, aangehaald. Een aantal dagen geleden waarschuwde Marswap, een Shibarium DEX, tevens dat een nepaccount zich voordeed als de officiële X-handle van de gedecentraliseerde beurs.

Extra tips om veilig te blijven

In een eerdere tweet bood Susbarium vijf tips voor de Shiba Inu-gemeenschap om veilig te blijven terwijl de oplichting zich verspreidt. Het gaf het volgende aan:

  1. Ten eerste is op hun hoede te zijn voor ongevraagde berichten.
  2. Ten tweede moeten ze tweefactorauthenticatie (2FA) mogelijk maken om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen.
  3. Ten derde moeten ze overwegen een hardware wallet te gebruiken om cryptocurrency veilig op te slaan.
  4. Ten vierde moeten ze niet overhaast investeren of gevoelige informatie delen zonder de legitieme bron te verifiëren.
  5. Ten vijfde moeten ze op hun hoede zijn voor “pump and dump”-regelingen waarbij bedrieglijke individuen de prijzen van cryptocurrencies kunstmatig opdrijven om ze vervolgens te dumpen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!