Drie indicatoren wijzen op stijging van XRP prijs, aldus analist

Hoewel voorspellingen in de cryptocurrency-markt altijd met de nodige voorzichtigheid moeten worden benaderd, lijkt er opwinding te zijn over de mogelijke toekomstige prestaties van XRP. Een crypto-analist heeft recentelijk namelijk drie significante indicatoren benadrukt die een potentiële opwaartse beweging in de XRP prijs zouden kunnen signaleren.

Drie bepalende factoren voor een “Parabolische Beweging”

In een bericht gedeeld op zijn X (voorheen Twitter) platform, merkte crypto-analist JD op dat de maandelijkse periode voor XRP naderde. Hij ging verder met het noemen van drie dingen die “moeten” gebeuren als XRP een enorme rally wil zien.

Het eerste element dat JD naar voren bracht, was het belang van een bullish kruis op de Stochastische Relatieve Sterkte Index (SRSI). Deze technische indicator wordt vaak gebruikt om markttrends te voorspellen door de sterktes en zwaktes van de relatieve sterkte-indicator (RSI) te meten. JD legde uit dat een bullish kruis op de SRSI een positief signaal zou kunnen zijn voor een mogelijke prijsstijging.

Ondanks het feit dat een overgekochte toestand doorgaans wordt gezien als een waarschuwingssignaal, ging JD verder met zijn analyse door te benadrukken dat beide SRSI-lijnen boven de 80 moeten kruisen. Hoewel dit niveau traditioneel wijst op een overgekochte markt, suggereerde JD dat het in het verleden vaak gepaard ging met parabolische bewegingen bij XRP. Hij legde uit dat deze situatie mogelijk duidt op aanhoudend bullish momentum, en investeerders zouden moeten overwegen hoe deze indicator zich in het verleden heeft gedragen.

JD erkende echter de inherente risico’s van overgekochte toestanden en wees op de algemene neiging van handelaren om ze te zien als voorbode van een naderende correctie. Hij benadrukte dat deze interpretatie van de overgekochte toestand mogelijk verschilt in het geval van XRP, en het is essentieel om de bredere marktcontext en historische prijsactie in overweging te nemen bij het analyseren van deze indicatoren.

Investeerders werden echter nog steeds aangemoedigd om voorzichtig te blijven en hun eigen onderzoek te doen voordat ze beslissingen nemen op basis van deze indicatoren, gezien de dynamische aard van de cryptomarkt.

XRP prijs om door te breken in 2025

De vooruitzichten voor de XRP-prijs in 2025 blijven boeiend, met crypto-analist JD die recentelijk een derde factor benadrukte die wellicht een significante doorbraak kan veroorzaken. Zijn aandacht ging uit naar een 8-jarige trendlijn, waarbij hij in een gedeelde grafiek aangaf dat hij verwacht dat XRP in 2025 zou kunnen uitbreken na een langdurige consolidatieperiode. Hij vergeleek dit met een eerdere doorbraak in 2017 na een consolidatie van 4 jaar.

Enkele analisten lijken tevens optimistisch gestemd over een mogelijke herhaling van de indrukwekkende rally uit 2017. CryptoInsightUK, een crypto-analist, deelde recentelijk zijn perspectief, benadrukkend dat hoewel hij niet direct suggereerde dat een herhaling onvermijdelijk is, verschillende factoren XRP in een gunstigere positie zouden kunnen plaatsen dan voorheen.

Een andere crypto-analist, Egrag Crypto, wees op een “aannemelijk doel” van $27 voor de XRP prijs, met verwijzing naar de stijging in 2017. Hoewel hij geen specifieke timing gaf, merkte hij op dat XRP op het “randje van een bullish kruis” lijkt te staan, wat kan bijdragen aan een positieve prijsontwikkeling.

Met diverse meningen over het mogelijke prijsniveau van XRP blijven sommige analisten optimistisch en suggereren zelfs ongelooflijke prijsdoelen. Het blijft echter onzeker hoeveel van deze voorspellingen werkelijkheid zullen worden.

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld rond $0,61, met een recente stijging van meer dan 1%, volgens gegevens van CoinMarketCap.

XRP price chart from Tradingview.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!