Bitcoin ETF zal zorgen voor een stijging van 165%, aldus Standard Chartered

Bitcoin (BTC) kan binnen een jaar de $100,000 bereiken dankzij de “eerder dan verwachte” lancering van exchange-traded funds (ETF) volgens Standard Chartered. In een onderzoeksnota uitgegeven op 28 november, geciteerd door bronnen waaronder Business Insider, handhaafde de bankgigant haar optimistische BTC-prijsdoelen.

Bitcoin staat op het punt om tegen het einde van 2024 te handelen op zes cijfers, zo concludeert de nieuwste voorspelling van Standard Chartered. Dankzij de mogelijkheid dat de Verenigde Staten Bitcoin spotprijs ETF’s goedkeuren, heeft BTC/USD de mogelijkheid om bijna te verdrievoudigen van de huidige $37,700 in de komende 12 maanden. Geoff Kenrick, hoofd van EM FX Research, West en Crypto Research bij Standard Chartered, schreef het volgende:

“We verwachten nu dat er meer prijsstijgingen zullen plaatsvinden vóór de halvering dan we eerder deden, specifiek via de eerder dan verwachte introductie van Amerikaanse spot-ETF’s.”

“Dit suggereert het risico dat het niveau van USD 100,000 vóór eind 2024 kan worden bereikt.” Dit cijfer bevestigt het reeds optimistische beeld van de consumentenbankgigant over hoe Bitcoin in de komende jaren zal groeien.

In juli wees het onderzoek op de afnemende beschikbaarheid van de BTC-voorraad als reden om te geloven dat veel hogere prijzen in het verschiet lagen. In het bijzonder zei Kenrick destijds dat $50,000 tegen het einde van 2023 in het verschiet lag.

Hij suggereerde ook dat miners meer van hun eigen BTC-voorraden zouden gaan hamsteren te midden van toenemende hash rate en de aankomende halvering van de block subsidy, waardoor BTC per block met 50% wordt verminderd. Hij vatte samen:

“Verhoogde winstgevendheid per gemijnde BTC betekent dat ze minder kunnen verkopen terwijl ze toch geld binnenkrijgen, wat de netto BTC-voorziening vermindert en de BTC-prijzen verhoogt.”

De prijstraject van BTC is gevoelig geweest voor gerelateerd nieuws. Eerder in november steeg de markt snel in anticipatie van mogelijke goedkeuring door Amerikaanse toezichthouders voor het januari-venster.

Tegelijkertijd blijven zorgen bestaan over grote beleggers met een hoog volume die verkopen zodra het groene licht verschijnt – wat een “buy the rumor, sell the news”-gebeurtenis zou kunnen zijn, wat laatkomers met verlies zou kunnen achterlaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!