Binance schrapt Tornado Cash (TORN) – Munt daalt met meer dan 50%

Sinds 26 november is het bestuurlijke token van de crypto mixer Tornado Cash, TORN, met meer dan 50% in waarde gedaald, volgens gegevens van CoinGecko. Deze sterke daling deed zich voor op dezelfde dag dat de crypto-beurs Binance aankondigde dat het van plan was om het TORN-token te schrappen.

Tornado Cash Price (TORN)

Tornado Cash is een protocol voor het mixen van cryptocurrency, waarbij TORN wordt gebruikt voor het stemmen over voorstellen ter verbetering van het protocol. Tussen 26 en 27 november kende het token een scherpe daling van $3,90 naar slechts $1,66, wat neerkomt op een afname van 57%. Deze prijsdaling vond plaats nadat Binance, ’s werelds grootste crypto-beurs op basis van volume, aankondigde dat het vanaf 8 december geen stortingen van TORN meer zou accepteren en na 7 maart 2024 geen opnames meer zou verwerken.

Op 8 augustus werd Tornado Cash gesanctioneerd door het Amerikaanse Office of Foreign Asset Control vanwege vermeende betrokkenheid bij het vergemakkelijken van witwassen. Dit leidde ertoe dat Amerikaanse inwoners wettelijk werden verboden het protocol te gebruiken.

Oorspronkelijk beweerde Binance dat het geen Amerikaanse inwoners toestond zijn platform te gebruiken. Echter, op 21 november kondigde het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan dat het een schikking had getroffen met de crypto-beurs. Als onderdeel van de deal gaf Binance toe dat het zonder licentie diensten had verleend aan sommige Amerikaanse klanten.

In hun aankondiging verklaarde Binance dat het TORN schrapte omdat het token niet langer voldeed aan de norm voor verhandelbare activa, gebaseerd op verschillende factoren. Het Binance-team verklaarde:

“Bij Binance beoordelen we regelmatig elke digitale asset die we noteren om ervoor te zorgen dat het blijft voldoen aan het hoge niveau van standaard dat we verwachten. Wanneer een munt of token niet langer aan deze norm voldoet, of de industrie verandert, voeren we een meer diepgaande beoordeling uit en schrappen het mogelijk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!