Whales verzamelen Ethereum en gokken op een stijging

Uit on-chain gegevens blijk dat grote spelers in de cryptocurrency-markt, ook wel whales genoemd, de afgelopen 9 dagen Ethereum (ETH) aan het accumuleren zijn. Is er een stijging op komst voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment?

Whales beginnen Ethereum te verzamelen

​​Er is waargenomen dat whales de afgelopen 9 dagen voor het eerst sinds begin 2023 ETH aan het verzamelen zijn. Analisten zijn van mening dat de toegenomen koopdruk een sterk signaal zou kunnen zijn voor een stijging van de Ethereum koers.

Grote stijging sinds 2022

Naarmate de netwerkgroei versnelt, beheersen de Ethereum-whale-adressen 30% meer ETH dan een jaar geleden, zoals blijkt uit on-chain-gegevens. Volgens Santiment bevatten de 200 grootste Ethereum-wallets momenteel in totaal 62,76 miljoen ETH, ter waarde van $132,1 miljard, tegen 48,2 miljoen in november 2022.

Sinds 21 november 2022 hebben ze 30,3% extra verzameld en controleren ze momenteel 52% van het circulerende aanbod van Ethereum. Bovendien werden op 21 november 94.700 nieuwe ETH-wallets aangemaakt, het hoogste aantal sinds 1 juli.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, daalde de prijs van Ethereum de afgelopen 24 uur met 1,22% en staat op het moment van schrijven op $2.080. Op 24 november duwden de bulls de ETH koers naar $2.134 voordat hij daalde. Zal de munt in de komende weken nog verder stijgen? Deze whales lijken te denken van wel..

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!