Bitcoin koers maakt zich klaar om $38.000 te doorbreken?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto

12-uur-grafiek BTC/USDT

Bron: TradingView

Wie onze voorspellingen de afgelopen tijd heeft gevolgd weet dat we positief zijn geweest over de price-action van Bitcoin en de charts hebben ons laten zien dat dat terecht was. Op dit moment bewegen we in een nette bullish parallel channel en hebben recent de bovenste lijn getest, dit valt immers samen met de key resistance van de $38.000 zone. Tot zo ver is het BTC/USDT niet gelukt om dit level te doorbreken maar laten we kijken wat de charts laten zien wanneer we inzoomen.

4-uur-grafiek BTC/USDT

Bron: TradingView

Ingezoomed zien we dat we de afgelopen dagen telkens een mooie higher low hebben gemaakt en boven een nette trendline bewegen. Direct onder deze trendline hebben we de fibonacci 0.236 support en direct daaronder weer de MA-200 lijn, welke op de 4HR van de BTC/USDT chart altijd wel goed reageert als een S/R level.

De RSI laat vooralsnog geen divergences zien, wat prima is voor nu. Vrijdag hebben we een poging gewaagd om de $38k te doorbreken maar zijn toen rejected. Echter is het wel positief om te zien dat deze rejection niet sterk is en dat we op de $37.600 een short-term support hebben gevormd. 

Voorspelling komende tijd BTC/USDT:

De price-action van de afgelopen dagen en weken is in principe nog steeds bullish en zoals het er nu uitziet gaat BTC snel weer een poging wagen om de $38k te doorbreken. Voor een bullish continuation moeten we een daily close boven de $38k maken. Mocht dat niet lukken, zullen we de supportlevels onder ons en de parallel channel waar we in bewegen goed in de gaten houden. Zolang we binnen deze channel bewegen ben ik in ieder geval nog bullish voor de short-term en denk dat $38k doorbreken een kwestie van tijd is. Mochten we er onder vallen, zullen we de situatie herevalueren. 

Altcoin van de week Polkadot (DOT):

Bron: TradingView

De altcoin markt begint er goed uit te zien en een aantal coins hebben al een mooie run gehad. DOT/USDT heeft nog veel ruimte voor groei en is recent uitgebroken boven deze parallel channel. De kans is groot dat DOT/USDT de weg omhoog gaat voortzetten! Zoals altijd is dit geen financieel advies. 

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!