Shiba Inu (SHIB) gemeenschap opgelet! Risicovolle oplichtingspraktijken geïdentificeerd

Recentelijk heeft de Shiba Inu-gemeenschap, bekend als de SHIB Army, een dringende waarschuwing ontvangen met betrekking tot een gevaarlijke oplichtingspraktijk die gericht is op hun investeerders.

Shibarmy Scam Alerts heeft de alarmbel geluid over frauduleuze websites en NFT-airdrops die specifiek gericht zijn op SHIB-investeerders. De kern van de boodschap is duidelijk: Wees uiterst voorzichtig en verifieer zorgvuldig de URLs voordat je handelingen verricht met je wallet.

SHIB Army moet een oogje open houden

Hoewel de cryptocurrency-industrie kansen biedt voor substantiële winsten, is het helaas ook een broeinest van oplichters die uit zijn op het beroven van goedgelovige marktdeelnemers. Het recente advies van Shibarmy Scam Alerts benadrukt het belang van waakzaamheid bij het verbinden van wallets met mogelijk dubieuze websites.

Het X (voorheen Twitter) account, Shibarmy Scam Alerts, dat gewijd is aan het delen van informatie rondom Shiba Inu en de SHIB-token, heeft gewaarschuwd voor nepwebsites en NFT-airdrops. Deze frauduleuze praktijken proberen mensen te verleiden om hun wallets te verbinden en vermeend geld te verzilveren.

Het team benadrukte dat dit een oplichterij is en dringt er bij individuen op aan om de URLs te controleren en geen transacties uit te voeren zonder behoorlijke due diligence. “Als je ooit twijfelt, controleer dan bij ons voordat je iets doet. Blijf veilig, Shibarmy, en houd je ogen open,” concludeerde het team.

Vorige waarschuwing van Shiba Inu

Het team heeft recentelijk een andere waarschuwing uitgegeven aan de gemeenschap, waarin wordt beweerd dat mensen uiterst voorzichtig moeten zijn bij het gebruik van Telegram, aangezien potentiële oplichters op zoek zijn naar een kans om toe te slaan. De waarschuwing luidt als volgt:

“Het is ons opgevallen dat er oplichters actief zijn in Telegram DM’s, die zich richten op nietsvermoedende gebruikers van de Shiba Ecosystem & Shibarium Tech-groep. Deze oplichters kunnen zich voordoen als legitieme personen of organisaties en proberen u te misleiden om persoonlijke informatie, financiële gegevens of zelfs geld met hen te delen.”

Shibarmy Scam Alerts drong er bij mensen op aan om de identiteit te verifiëren en de authenticiteit van de mysterieuze personen waarmee ze communiceren te bevestigen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat het controleren van websitelinks ter verificatie ook kan voorkomen dat men slachtoffer wordt van fraude.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!