Bitcoin kan exploderen met een 400% stijging, aldus Glassnode

De medeoprichters van het blockchain-analyseplatform Glassnode uiten optimisme over Bitcoin (BTC). Jan Happel en Yann Allemann, medeoprichters van Glassnode, die het Negentropic-account delen op het X-social mediaplatform, zeggen dat de goud-Bitcoin-ratio “op gang is gekomen” en momenteel een stijgende trend vertoont.

De goud-BTC-ratio, momenteel op 18,8, is de waarde van BTC ten opzichte van de prijs van goud. Volgens de medeoprichters van Glassnode zou de goud-BTC-ratio kunnen stijgen naar een niveau van drie cijfers.

“We kunnen zien dat de [goud-BTC] ratio niveaus hoger dan 100 kan bereiken, wat betekent dat één BTC 100 keer meer waard zal zijn dan één ounce goud.

Een belangrijke risicovolle beweging kan eraan komen!”

Negentropic / X

Bitcoin wordt verhandeld op $37.487 op het moment van schrijven, terwijl een ounce goud $1.993 waard is. Als de voorspelling van de medeoprichters van Glassnode waarheid wordt en BTC 100 keer meer waard wordt dan een ounce goud, zou BTC kunnen stijgen naar $199.300, wat zich vertaalt naar een winst van ongeveer 432%.

De medeoprichters van Glassnode analyseren ook de bredere altcoin-markt. Volgens Happel en Allemann geeft de Bitcoin-altcoin-cyclusindicator aan dat het “altcoin-seizoen in het verschiet ligt” na het bereiken van een niveau van 85.

De Bitcoin-altcoin-cyclusindicator meet of handelaren de voorkeur geven aan altcoins boven BTC. Waarden boven 50 geven aan dat Bitcoin het minder goed doet dan altcoins en dat de markt mogelijk een altcoin-seizoen ingaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!