Bitcoin stevent af op nieuwe jaarlijkse hoogtepunten! Naar $40.000?!

Ik haalde het gisteren in de dagelijkse marktupdate van de Educatiegroep al aan: De potentiële downside is gering en we liggen op koers voor $40.000. Dat idee lijkt ook steeds meer bevestigd te worden door de sterkte die we momenteel zien. De volledige daling van dinsdag is inmiddels weer volledig opgekocht. En zo zien we het als bull zijnde graag! Laten we snel de grafieken induiken om erachter te komen wat we de komende tijd kunnen verwachten. Lees snel verder!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed zichtbaar hoe de RSI op de daggrafiek volledig is gereset. Een RSI reset is een begrip dat aangeeft wanneer een koers voldoende afkoeling heeft laten zien na een sterke prijsbeweging. Na een sterke prijsbeweging belandt de RSI in de meeste gevallen in de extremen.

In het geval van een harde stijging zal de RSI in “overbought” territorium komen en in het geval van een harde daling in “oversold” territorium. Daarom zie je vaak na zo’n grote prijsbeweging een fase van afkoeling en zijwaartse prijsactie. Dan kunnen de momentum indicators als een RSI resetten. En dat gebeurt zodra de RSI terugkomt naar het 50 RSI level, precies het middenpunt van de indicator. En dat hoeft niet op de millimeter nauwkeurig. Ongeveer in de buurt van dat 50 RSI level is al voldoende en we zien nu dus ook mooi dat de koers daarop gereageerd heeft.

De RSI is gestegen vanaf het 50 RSI level en tegelijkertijd zien we de prijs ook stijgen. We hebben lokaal nog 1 belangrijke horde om te nemen en dat is de high op $37.977. Komen we daar boven kunnen we kijken naar $40.039 en naar potentieel zelfs $48.195.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we dat de Bitcoin koers nog altijd in een range beweegt, waarbij de high op $37.977 ligt en de low op $34.740. Mochten we de high gaan opzoeken en vanuit daar zwakte gaan zien kijk ik naar het rode scenario, waarbij ik in eerste instantie naar $35.620 kijk voor een pullback. Ik heb zo m’n twijfels of we veel lager gaan dan dat. Mochten we met succes boven $37.977 sluiten kijk ik naar het groene scenario en kijk ik naar $40.039 en veel hoger. Belangrijk dus om niet te vroeg op de feiten vooruit te lopen en rustig aan te kijken hoe we op die high gaan reageren. Al met al verwacht ik hoe dan ook dat we de komende maanden veel hogere prijzen gaan zien op de Bitcoin koers.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, ik ben zeer bullish op de Bitcoin koers, maar er is een reële mogelijkheid dat we hier nog wat langer blijven hangen. Ik verwacht géén diepe correcties en kijk de komende maanden naar veel hogere prijzen op de Bitcoin koers. Dit idee blijft het sterkst staan als we niet lager gaan dan $33.401. Daaronder openen nieuwe (slechtere) scenario’s.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!