SEC naar verluidt in gesprek met BlackRock voor Bitcoin ETF

Bloomberg ETF-analist James Seyffart gelooft dat BlackRock onlangs heeft gesproken met enkele functionarissen van de Amerikaanse SEC over zijn aanvraag voor een spot Bitcoin ETF. Er is nieuws over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die gesprekken voert met exchanges over de langverwachte lancering van een spot Bitcoin ETF. De focus van de gesprekken ligt op de keuze tussen het samenvattingmodel van het geld of het “in natura” inlossingsmodel voor het aanstaande ETF-aanbod.

Volgens de populaire analist Eric Balchunas, “Hoor geruchten dat de Trading & Markets-afdeling van de SEC deze week in gesprek is geweest met exchanges over spot bitcoin ETF 19b-4s, hen adviseert om de ETF’s contant te laten creëren (in plaats van in natura), en hen heeft gevraagd om amendementen in te dienen in de komende paar weken.”

In een recente tweet benadrukte Seyffart dat de prominente beleggingsmaatschappij BlackRock lijkt te geven aan “in natura” boven “contant creëren” voor zijn iShares Bitcoin Trust ETF. De analist is positief dat dit misschien de beste optie is voor BlackRock, omdat het waarschijnlijk de meest gestructureerde aanpak biedt voor de vermogensbeheerder en zijn eindbeleggers.

Hij deelde een afbeelding van een document ontworpen door BlackRock waarin het bedrijf onderscheid maakte tussen de twee inlossingsmodellen. Het in natura-model vereist slechts een proces van 5 stappen, dat begint met een Market Maker (MM) die de order voor inlossing plaatst via een Authorized Participant (AP).

Vervolgens keurt de ETF-uitgever de order goed en koopt de Market Maker de ETF-aandelen via een Listing Exchange. Opmerkelijk is dat de ETF-aandelen door de marktmaker aan een Transfer Agent worden geleverd. Dit gebeurt nadat de ETF-uitgever mogelijk de Bitcoin-bewaarder heeft opgedragen de munt vrij te geven aan de Market Maker.

In het geval van het cash-model moet, na het starten van de inlossing, de ETF-uitgever eerst de BTC-bewaarder instrueren om contanten uit koude opslag te verplaatsen om te worden verkocht. Pas daarna kan de Market Maker een transactie aangaan met de ETF-uitgever om BTC te kopen voor USD.

In tegenstelling tot BlackRock geven andere aanvragers de voorkeur aan de “contant creëren” optie, omdat dit de beperkingen op makelaars-dealers zou verminderen.

Intussen is Grayscale ook in gesprek met de commissie en heeft het de uitvoering van een Transfer Agency and Service Agreement met BNY Mellon onthuld voor zijn spot Bitcoin ETF. Deze gesprekken met de SEC hebben de hoop van beleggers vergroot met betrekking tot een mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!