BREAKING: BlackRock plant ook spot Ethereum ETF-aanvraag

‘S Werelds grootste en machtigste vermogensbeheerder BlackRock Inc. heeft opnieuw voor een bullish sentiment op de cryptocurrency-markt gezorgd met een hint naar een officiële aanvraag voor zijn eerste spot Ethereum (ETH) ETF.

BlackRock hint naar een Ethereum ETF

De laatste registratie, genaamd de iShares Ethereum Trust, werd in Delaware ingediend bij de Department of State Division of Corporations. Hoewel dit geen actief ingediende ETF is, voorspellen deskundigen dat dit het bedrijf er uiteindelijk toe kan aanzetten om in de komende dagen een officiële aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Met meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer (AUM), verdiepte BlackRock eerder dit jaar zijn push in crypto toen het een aanvraag indiende om zijn iShares Bitcoin Trust te lanceren. Deze aanvraag werd destijds voorafgegaan door de huidige stap die het bedrijf maakt voor zijn iShares Ethereum Trust.

BlackRock is met name een kracht in de financiële wereld, en de omarming van de Bitcoin spot ETF veroorzaakte een tsunami van gerelateerde toepassingen, waarbij bedrijven als Fidelity Investments en VanEck ook op trein sprongen. Een soortgelijke trend kan zich voordoen bij deze Ethereum ETF.

BlackRock heeft vooruitgang geboekt in zijn streven naar een Bitcoin spot ETF, waarbij de aanvraag meerdere malen opnieuw is ingediend om ervoor te zorgen dat de aanvraag de door de SEC gedeelde feedback weergeeft. De vermogensbeheerder ging volgens eerdere rapporten zelfs zo ver dat hij het product vorige maand in de markt zette. Hoewel er geen officiële goedkeuring is gegeven aan welk Bitcoin ETF-product dan ook, heeft de aanwezigheid van BlackRock in de race de hoop versterkt dat de goedkeuring van het product een kwestie is van wanneer en niet of.

Ethereum koers stijgt in anticipatie

Het nieuws over de BlackRock Ethereum ETF-registratie heeft schokgolven naar de bredere markt gestuurd, waardoor Ethereum vooral naar nieuwe hoogtepunten is gestuwd.

Op het moment van schrijven is de digitale munt met 6,05% gestegen, waarbij ETH voor het eerst sinds medio juli het weerstandsniveau van $2.000 heeft doorbroken. De ETF-hype biedt goede vooruitzichten voor Ethereum, dat nu op één lijn zal blijven met Bitcoin als een asset die gemakkelijk door institutionele beleggers kan worden omarmd als de officiële ETF op de lange termijn wordt goedgekeurd.

BlackRock zal met name niet de eerste speler zijn in de Ethereum ETF-race, aangezien andere grote spelers, waaronder Grayscale Investments, officieel de SEC hebben benaderd om zijn Ethereum Trust te ruilen voor een spot Ethereum ETF-product.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!