Bitcoin ETF’s zullen worden afgekeurd, aldus BitGo CEO

De CEO van de cryptobewaarder BitGo heeft aangegeven dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) een nieuwe reeks aanvragen voor Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) op de spotmarkt zal afwijzen.

In een nieuw interview op Bloomberg Television zei BitGo CEO Mike Belshe dat de dualiteit van moderne crypto-bedrijven zoals Coinbase – die zowel fungeren als een crypto-exchange als een bewaarder – ertoe zal leiden dat de regelgevende instantie biedingen voor BTC ETF’s zal afwijzen.

“We zijn allemaal enthousiast over de ETF. Het komt zeker dichterbij. We zien zeker signalen in termen van de gesprekken die de aanvragers hebben met de SEC. BitGo werkt ook samen met een aantal van deze partijen, dus ik ben optimistisch.

Maar ik denk dat het heel waarschijnlijk is dat we nog een ronde van ETF-afwijzingen krijgen voordat we het positieve nieuws krijgen, en het komt echt neer op de marktstructuur. Gary Gensler heeft er op dit punt geen geheim van gemaakt dat je beurzen moet scheiden van bewaring. De marktstructuur van de CFTC (Commodity Futures Trading Commission) is al op deze manier – je moet exchanges scheiden van bewaring [in] de aandelenmarkten.”

Belshe merkte daarnaast op dat de SEC waarschijnlijk zal verzoeken om deze diensten te scheiden voordat de aanvragen worden goedgekeurd. Hij gaf het volgende aan:

“Veel van deze aanvragen zijn bij Coinbase-bewaring. Coinbase, hoewel ik niet probeer te zeggen dat ze op enigerlei wijze een FTX zijn, volgen ze ook min of meer dezelfde strategie. Naast het zijn van een beurs en een bewaarder hebben ze onlangs goedkeuring gekregen van een FCM (futures commission merchant), natuurlijk hebben ze een broker-dealer.

Wat dit betekent [is] dat er veel risico’s zijn in dat entiteit die niet volledig worden begrepen, en ik denk dat de SEC heel goed kan terugkomen en zeggen ‘Nee, je moet deze dingen volledig scheiden voordat we verder gaan.'”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!