Disney gaat NFT-platform lanceren in samenwerking met Dapper Labs

Disney – één van de grootste mediabedrijven ter wereld, bekend om zijn populaire teken-/animatiefilms – heeft een samenwerking aangekondigd met Dapper Labs – de maker van het op blockchain-gebaseerd computerspel NBA Top Shots – om een NFT-platform te lanceren, genaamd Disney Pinnacle.

Met Disney Pinnacle kunnen verzamelaars Disney NFT’s, genaamd “pins”, van het merk Disney met geliefde personages uit Pixar en Star Wars op de Flow blockchain kopen en verhandelen. Het heeft tevens als doel om een platform te lanceren “die de magie van het verzamelen van pins naar het digitale tijdperk brengt”.

De digitale verzamelobjecten van Disney Pinnacle zullen doen denken aan de fysieke pins die in Disney-themaparken worden verkocht. Deze unieke digitale verzamelobjecten zullen als NFT’s worden geslagen op de Flow blockchain, hetzelfde blockchain-netwerk dat wordt gebruikt door de andere verzamelplatforms van Dapper Labs. Roham Gharegozlou, medeoprichter en CEO van Dapper Labs, ging verder met:

“Disney Pinnacle is een geheel nieuw product dat vanaf de basis is ontworpen om alles te integreren wat we de afgelopen jaren hebben geleerd. Fans kunnen overal dynamische pins op hun telefoon verzamelen en kunnen direct en veilig met elkaar handelen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

Tijdens een interview met Decrypt onthulde Gharegozlou ook dat iconische personages zoals Buzz Lightyear en Woody uit Toy Story, de Disney Princesses en Darth Vader uit Star Wars tot degenen behoren die in de line-up van de digitale verzamelobjecten van Disney Pinnacle zullen verschijnen.

Hoewel Disney tevens eigenaar is van Marvel, verduidelijkte Gharegozlou dat Marvel “bij de lancering” niet op het platform zou verschijnen.

Disney Pinnacle zal later dit jaar zijn publieke debuut maken in de Apple Store. De wachtlijst staat echter nu al open voor verzamelaars om zich aan te melden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!