Grote Bitcoin-spelers verkopen $2,2 miljard terwijl de prijs op $37k blijft

Afgelopen week hebben grote Bitcoin-investeerders, die vaak worden aangeduid als ‘sharks’ en ‘whales,’ een aanzienlijke hoeveelheid van hun Bitcoin (BTC) verkocht, met een totale waarde van ongeveer $2,2 miljard. Sharks bezitten portefeuilles met 100 tot 1,000 BTC, terwijl whales portefeuilles hebben met 1,000 tot 10,000 BTC. De acties van deze investeerders zijn van groot belang, aangezien ze aanzienlijke invloed kunnen uitoefenen op de Bitcoin-markt.

Een grafiek die de activiteiten van deze grote Bitcoin-houders volgt, laat een opvallende afname zien in het aantal Bitcoins dat ze bezitten. Onlangs hebben ze ongeveer 60,000 BTC verkocht, en dit vond plaats op een moment dat de prijs van Bitcoin boven de $37,000 lag. Het lijkt erop dat deze grote houders hun Bitcoin verkochten om te profiteren van de prijsstijging.

Interessant genoeg is de prijs van Bitcoin ondanks deze grote verkoop rond het niveau van $37,000 gebleven. Hoewel er een lichte daling optrad toen de verkoop begon, herstelde de prijs zich snel. Echter, zonder de steun van sharks en whales zou het moeilijk kunnen zijn voor Bitcoin om aanzienlijk verder te stijgen.

Het is het vermelden waard dat de laatste keer dat de prijs dit niveau bereikte, dit samenviel met aankopen van grote investeerders. Op dit moment consolideert BTC zich rond de $37,000-zone. De grote vraag is of de prijs stabiel kan blijven of zelfs verder kan stijgen zonder dat de grote investeerders opnieuw gaan kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!