Crypto is de op één na populairste investeringsasset in Frankrijk

Cryptocurrencies vormen het op een na populairste type beleggingsactivum onder de volwassen Franse bevolking, volgens een enquête van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gepubliceerd door de belangrijkste financiële toezichthouder van Frankrijk, de Autorité des Marchés Financiers, op 13 november.

Volgens de enquête bezit 9,4% van de Franse bevolking crypto-activa, wat slechts marginaal lager is dan degenen die het populairste type beleggingsactivum bezitten, namelijk vastgoedfondsen (10,7%). Nog eens 2,8% van de respondenten bezit non-fungibele tokens (NFT’s).

De enquête mat ook de groep “nieuwe investeerders” die voor het eerst hebben geïnvesteerd sinds het begin van de COVID-19-pandemie in maart 2020. De nieuwe investeerders zijn voornamelijk mannen (64%) en zijn aanzienlijk jonger dan traditionele investeerders, met een gemiddelde leeftijd van 36 versus 51 voor de laatste. In deze categorie bezit 54% crypto-activa.

De auteurs van de enquête merkten ook op dat nieuwe individuele investeerders een “relatief laag niveau van financiële kennis” hebben, vooral degenen in de jongste leeftijdsgroep van 18-24 jaar. Ze waren eerder geneigd onjuiste antwoorden te geven over de basisprincipes van beleggingsstrategie dan traditionele investeerders. De enquête werd uitgevoerd onder 1.056 respondenten in het voorjaar van 2023, met 40 diepgaande interviews over hun behoeften en motivaties.

Frankrijk streeft actief naar een leidende rol in Europa op het gebied van de digitale economie en innovaties. In september onthulde de lokale telecomgroep Iliad een investering van 100 miljoen euro ($106 miljoen) om de oprichting van een “excellentie lab” voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie in Parijs te financieren. Deze maand opende het eerste Institute of Crypto-Assets in het zakendistrict buiten Parijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!