Aantal Bitcoin-miljonairs blijft stijgen – 237% stijging in 2023

In een opmerkelijke gang van zaken heeft het aantal crypto-portemonnee-adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC) een duizelingwekkende stijging doorgemaakt, die alle verwachtingen overtreft en binnen een jaar tijd meer dan verdriedubbelt.

Het aantal adressen met een bezit van meer dan $1 miljoen aan BTC schoot omhoog van 23.795 aan het begin van het jaar naar een huidig ​​totaal van 81.707, wat een verbazingwekkende stijging van 237% in de afgelopen 11 maanden betekent, volgens gegevens van BitInfoCharts.

Het is vermeldenswaard dat het indrukwekkende aantal miljonairsportefeuilles niet direct overeenkomt met individuele gebruikers. Veel van deze adressen met substantiële BTC-bezit zijn gekoppeld aan cryptocurrency-beurzen en financiële instellingen, wat bijdraagt ​​aan de algehele stijging van de club van Bitcoin-miljonairs.

Op de piek van de laatste bullmarkt in november 2021 waren er een recordaantal van 112.573 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin, wat samenviel met de dag voordat Bitcoin op 10 november 2021 zijn recordhoogte van $69.000 bereikte, zoals blijkt uit vergelijkende gegevens van Glasnode.

Aantal ‘wholecoiners’ stijgt ook

De groei van het aantal Bitcoin-miljonairs onderstreept het zich ontwikkelende landschap van crypto-rijkdom. Het is echter belangrijk om te erkennen dat deze uitbreiding niet op zichzelf staat, aangezien de bredere cryptomarkt ook getuige geweest van een bescheiden stijging van het aantal ‘wholecoiners’: portefeuilles die een saldo van ten minste 1 BTC behouden. De huidige telling staat op 1.018.015 adressen, wat een stijging van 4% weerspiegelt ten opzichte van de 978.197 die op 1 januari werden geregistreerd.

De stijging van het aantal ‘wholecoiners’ is blijven doorgaan ondanks de uitdagingen die werden veroorzaakt door de spraakmakende meltdowns in de crypto-industrie die tot een bredere prijsdaling leidden. De periode tussen april en december van het voorgaande jaar was getuige van de meest significante toename van het aantal ‘wholecoiners’ sinds 2018, wat wijst op een veerkrachtige accumulatietrend binnen de crypto-ruimte.

Hype omtrent spot Bitcoin ETF gaat door

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld tegen bijna $37.100, wat een robuuste stijging van 38% in de afgelopen maand betekent. Deze prijsstijging wordt toegeschreven aan het buitensporige marktenthousiasme rond verschillende in behandeling zijnde spot exchange-traded fund (ETF)-producten. Bloomberg ETF-analisten gaan zelfs zo ver dat het een waarschijnlijkheid van 90% claimt van goedkeuring van een spot Bitcoin ETF op 10 januari, met wijdverbreide verwachtingen van een substantiële prijsstijging in de nasleep ervan.

Niet alle marktanalisten zijn er echter volledig van overtuigd dat een goedkeuring van een spot Bitcoin ETF als katalysator zal dienen voor de volgende bull run. CMC Markets-analist Tina Teng suggereert dat, hoewel goedkeuring ongetwijfeld positief zou zijn voor de crypto-industrie, zowel Bitcoin als de bredere financiële markt wellicht de fundamentele kracht mist die nodig is om een ​​volledige trendomkering te rechtvaardigen. Terwijl de cryptomarkt blijft evolueren, blijft de wisselwerking van factoren die het traject ervan beïnvloeden dan ook een onderwerp van voortdurend debat binnen de financiële gemeenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!