El Salvador Bitcoin ATM’s krijgen Lightning Network upgrade

Athena Bitcoin, het bedrijf dat een door de staat beheerde keten van crypto-geldautomaten in El Salvador exploiteert, is van plan om het Lightning Network in de komende maanden in 100 van deze machines te integreren.

Volgens een persbericht van 7 november hebben Athena Bitcoin Global en Genesis Coin al de mogelijkheid van de Lightning Network-technologie in hun technologische infrastructuur ingeschakeld en zullen ze nu beginnen met de implementatie, eerst in El Salvador en vervolgens in heel Latijns-Amerika.

Het Lightning Network is een layer-2 betalingsprotocol dat snellere opnames mogelijk maakt en transactiekosten minimaliseert. Het voorkomt ook dat de transactiegegevens worden opgenomen in de boekhouding van het hoofdnetwerk. Volgens Coin ATM Radar ondersteunt slechts 3,7% van ’s werelds crypto-geldautomaten de technologie.

Athena is van plan om tegen december 2023 over te schakelen op Lightning-ondersteuning bij 100 van de door de staat beheerde Chivo-geldautomaten die het in El Salvador exploiteert. De resterende kiosken, inclusief die van het merk Athena, zullen volgen in het eerste kwartaal van 2024. Er zijn momenteel 215 crypto-geldautomaten in El Salvador.

De leider van het land, Nayib Bukele, die Bitcoin in 2021 wettig betaalmiddel maakte, heeft onlangs zijn kandidatuur voor herverkiezing als president in 2024 aangekondigd. “Nog vijf [jaar], nog vijf en geen stap terug,” zei Bukele in een toespraak voor duizenden Salvadoranen. In april 2023 maakte Bukele een gedurfde zet door alle belastingen op technologische innovaties te schrappen, wat meer ondernemers en buitenlands kapitaal naar het land zou kunnen lokken.

Sommige experts, zoals Gabor Gurbacs, strategieadviseur bij investeringsbeheerbedrijf VanEck, geloven dat El Salvador het voorbeeld van Singapore kan volgen en een financieel centrum in Amerika kan worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!