Ripple middelpunt van Arabische media-attentie

Op maandag hebben twee toonaangevende Arabischtalige dagbladen in Koeweit verslagen geschreven over de betalingsmarkt in het land, met bijzondere aandacht voor RippleNet (XRP). De uitgeverijen zijn Koeweit Al-Seyassah en Al Qabas. De twee Arabische kranten schreven over de samenwerking tussen Ripple en Kuwait Finance House (KFH) voor grensoverschrijdende betalingsdiensten. Crypto Eri, een prominente influencer in de XRP-gemeenschap, heeft op X de ontwikkeling belicht.

Koeweit Al-Seyassah rapporteert over RippleNet In haar tweet onthulde Crypto Eri dat het artikel in de Koeweit Al-Seyassah Daily Paper de transformerende impact van fintech in Koeweit benadrukte, waarbij KFH het nu als zijn kernzakelijke focus maakt.

Opvallend is dat de samenwerking van KFH met Ripple voor grensoverschrijdende overmakingen via het RippleNet-netwerk een centraal punt van discussie was. Al-Seyassah citeerde Tareq Al-Ajeel, KFH’s uitvoerend manager van digitale transformatie, die opmerkte dat de samenwerking met Ripple KFH in staat heeft gesteld om nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met opkomende technologiebedrijven te verkennen.

Verder benadrukte het artikel dat in het financiële landschap infrastructuurinvesteringen niet langer slechts een optie zijn, maar een noodzaak. Er werd gesteld dat banken en financiële instellingen dergelijke innovatieve programma’s moeten omarmen en adopteren om concurrerend te blijven en aan de veranderende eisen van de markt te voldoen.

Meer berichtgeving over Ripple in Koeweit Ondertussen belichtte Crypto Eri in een ander gesprek de maandagpublicatie van Al Qabas over RippleNet in het kader van de alliantie tussen Ripple en KFH. Evenzo heeft een Engelstalig Koeweits tijdschrift KFH’s uitvoerend manager in een rapport van oktober aangehaald waarin hij Ripple beschreef als een “wereldklasse bedrijf.”

Met Ripple die in drie Koeweitse publicaties binnen vier weken is genoemd, uitte de XRP-influencer dat de berichtgeving over Ripple in de MENA-regio verder zou intensiveren. De basis van dit standpunt is de Ripple Swell die morgen, 8 november, in Dubai begint.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!