Bitcoin laat bullish signaal zien dat eerder tot explosieve rally’s geleid heeft

Analisten van Glassnode hebben onlangs op een historisch bullish signaal voor Bitcoin (BTC) gewezen dat eerder tot explosieve rally’s geleid heeft voor de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

De medeoprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, gaven aan dat Bitcoin meerdere kritische weerstandsniveaus heeft “verpletterd” en nu op een punt staat van versterking van het momentum.

De analisten richten zich op de relatieve sterkte-index (RSI) van BTC, die traditioneel wordt gebruikt om het momentum van een actief te meten.

Nu de RSI van Bitcoin boven het niveau van 70 ligt, denken de analisten dat BTC op basis van de geschiedenis op koers zou kunnen zijn voor een nieuwe grote beweging naar boven. Ze gaven het volgende aan:

“We analyseerden onze eigen regimeverschuiving en kwamen tot de conclusie dat we aan het overgaan waren van een bearish naar een bullish omgeving. De wekelijkse grafiek versterkt onze visie. Een bullish trend op de lange termijn werd bevestigd, het momentum neemt toe en zo te zien is dit nog maar het begin. Merk op hoe de laatste keer dat de RSI de 70 overschreed, Bitcoin explodeerde.

De RSI begint nu overbought te raken en zou hoger kunnen oplopen richting de 100, aangezien dit de norm is op bullish markten. Met andere woorden: zolang de opwaartse trend behouden blijft, zou de BTC-prijs geneigd zijn de rally intact te houden.”

De analisten waarschuwden ook dat BTC zich min of meer op “onbekend terrein” begeeft, omdat het begint te flirten met ranges die we sinds vorig jaar niet meer hebben gezien. Volgens de medeoprichters van Glassnode zou BTC het niveau van $32.700 kunnen bereiken voordat het verder gaat stijgen. Ze zeiden het onderstaande:

“We moeten niet vergeten dat niets uitsluitend omhoog beweegt, en dat we ons in zekere zin op onbekend terrein bevinden. Daarom is het essentieel om de kritische marges te definiëren om aantrekkelijke instap- en uitstapniveaus te identificeren.

De kortetermijnsteun ligt rond de $33.700, met een draaipunt op $34.400. Op de middellange termijn zouden we echter een hertest van het niveau van $32.700 – $33.300 kunnen zien. Houd er rekening mee dat de volatiliteit hoog is, zodat we een daling kunnen zien onder onze huidige ondersteuningsniveaus. De BTC-bulls hebben nog steeds een solide technisch voordeel op de korte termijn, aangezien er een prijsstijging op de dagelijkse staafdiagram staat.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!