Deaton stelt XRP-gemeenschap gerust: “Ripple gaat XRP niet in de steek laten”

Pro-XRP advocaat John Deaton prijst Ripple vol lof te midden van zorgen over het bedrijf dat zich lijkt te richten op iets anders dan XRP. De advocaat tweette namelijk dat Ripple een fiduciaire verplichting heeft om XRP niet in de steek te laten, zelfs nu het Liquidity Hub van het bedrijf XRP niet opneemt als een van de digitale activamogelijkheden. Deaton merkte op dat de sterke waardering van het bedrijf na zijn financieringsrondes A, B en C, evenals een mogelijke beursgang, Ripple verder stimuleert om niet af te stappen van XRP.

Leden van de XRP-gemeenschap uitten bezorgdheid dat Ripple het token zou kunnen verlaten omdat XRP niet voorkomt in zijn Liquidity Hub-product. Zorgen over de status van de XRP-token namen toe, zelfs nu er meer duidelijkheid kwam over de regulering ervan. Maar Ripple verklaarde in een blogpost dat het XRP zal blijven ondersteunen en het in de hub zal opnemen zodra er meer regelgevende duidelijkheid is in de Verenigde Staten.

Deaton stelde de zorgen gerust en merkte op dat de aandelen van Ripple, die momenteel lager worden verhandeld dan hun waardering van $15 miljard in 2022, voldoende reden zijn voor het bedrijf om XRP te blijven steunen. De waardering van Ripple is gestaag gestegen en bereikte in 2022 $15 miljard, een stijging ten opzichte van de $10 miljard waardering in 2020. Met een mogelijke beursgang in het verschiet, zei Deaton dat het bedrijf mogelijk een financiële meevaller te wachten staat, aangezien het 48 tot 50 miljard XRP in handen heeft. Hij benadrukte ook het in 2022 door het bedrijf uitgevoerde aandeleninkoopprogramma met een premie van 50% als verdere aanwijzing van de toewijding aan XRP.

De lof van Deaton voor Ripple en CEO Brad Garlinghouse komt op een moment dat XRP wereldwijd meer duidelijkheid krijgt over de regulering. De Dubai Financial Services Authority (DFSA) werd de laatste toezichthouder die de digitale activastaat van XRP erkende. De goedkeuring door de DFSA komt op een moment dat Ripple wacht op de uitspraak in zijn zaak tegen de SEC met betrekking tot de status van XRP als effect.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!