ShareRing verkrijgt “Digital Identities and Attributes Trust Framework” -licentie in het Verenigd Koninkrijk

ShareRing, een vooruitstrevend Australisch bedrijf gespecialiseerd in zelfsoevereine digitale identiteit op de blockchain, kondigt met trots aan dat het een van de pioniers in de sector is die officieel is geaccrediteerd als een “Digital Identities and Attributes Trust Framework” (DIATF) in het Verenigd Koninkrijk. Deze mijlpaal vertegenwoordigt een significante vooruitgang in de technologie van ShareRing en bevestigt het bedrijf’s sterke toewijding aan herbruikbare digitale identiteitsauthenticatie in een veilige en private omgeving.

Dankzij deze accreditatie is ShareRing nu gerechtigd om zijn digitale identiteitsoplossing aan te bieden voor digitale ID-authenticatie, inclusief ID-verificatie voor het kadaster in het Verenigd Koninkrijk.

De digitale identiteitstechnologie van ShareRing biedt bedrijven een end-to-end oplossing om de identiteit van hun klanten te bewijzen in verschillende sectoren, of het nu gaat om financiële KYC en klantendue diligence (CDD), leeftijds- en ID-verificatie, locatie- en gastenbeheer, of bedrijfsidentiteitsbeheer. Bedrijven beheren hun digitale identiteitsbehoeften via een webgebaseerd platform, terwijl hun klanten hun herbruikbare digitale ID creëren en beheren via de Identifi Me-app, waar ze volledige soevereiniteit hebben over hun persoonlijke informatie.

De DIATF wordt onder toezicht gehouden door overheidsinstanties in het Verenigd Koninkrijk en vormt een uitgebreid kader voor het tot stand brengen van vertrouwde en veilige ecosystemen voor digitale identiteit. Het stelt strenge normen, principes en vereisten vast waaraan geaccrediteerde bedrijven, waaronder ShareRing, moeten voldoen om de integriteit, privacy en betrouwbaarheid van gebruikersgegevens te waarborgen, terwijl tegelijkertijd het risico op identiteitsfraude en cyberdreigingen tot een minimum wordt beperkt. Zo zei Tim Bos, oprichter van ShareRing, het volgende:

“Digitale identiteiten zijn cruciaal om wrijving uit ons dagelijks leven te verwijderen en de operationele efficiëntie in alle bedrijfstakken drastisch te verbeteren. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop in de regulering van digitale ID, en met de accreditatie kan ShareRing vol vertrouwen samenwerken met de publieke en private sector in Australië en het Verenigd Koninkrijk.”

De zelf-soevereine identiteitsoplossing van ShareRing is gebouwd met blockchain-technologie (Tendermint PoS en Cosmos SDK) en vestigt een onveranderlijke omgeving voor bedrijven en individuen. In tegenstelling tot traditionele identiteitssystemen die vatbaar zijn voor inbreuken en fraude, zorgt de oplossing van ShareRing ervoor dat persoonlijke gegevens worden geverifieerd en onder controle van de gebruiker blijven, alleen gedeeld met derden wanneer dat nodig is en met expliciete toestemming.

In het afgelopen jaar heeft ShareRing samengewerkt met meerdere particuliere bedrijven in Australië en daarbuiten, waarbij conventionele KYC- en klantauthenticatieprocessen zijn vervangen door herbruikbare digitale identiteiten. ShareRing zal blijven samenwerken met Australische en Britse investeringsfondsen, uitgaansgelegenheden en horecagelegenheden, en hotels, om deze bedrijven te beschermen tegen identiteitsfraude en tegelijkertijd operationele processen te verbeteren en kosten te verlagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!