Bitcoin koers kan met 475% stijgen als ETF goedgekeurd wordt, aldus Bitwise-hoofd

De chief investment officer bij de grootste beheerder van crypto-indexfondsen in de Verenigde Staten is zeer optimistisch over wat een goedkeuring voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zou kunnen doen voor de prijs van de koningsmunt.

Matt Hougan, CIO van Bitwise, maakt een vergelijking met wat er met de goudprijs gebeurde nadat het edelmetaal in 2004 zijn eerste ETF in de VS veiligstelde, wat suggereert dat iets soortgelijks met BTC zou kunnen gebeuren. Hij zei het volgende:

“Mensen vragen mij: Wat gebeurde er toen de eerste gouden ETF in de VS werd gelanceerd?”

Bitwise is een van de vele bedrijven die een spot Bitcoin ETF-aanvraag hebben ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een recent interview met Thinking Crypto zei Hougan dat Bitwise zich richt op het informeren van traditionele financiële belanghebbenden over Bitcoin. Hij ging verder met het volgende:

“Het ding om over na te denken met de Bitcoin ETF – waarom het ertoe doet – is dat het dit andere segment van de markt ontsluit dat in wezen geen toewijzing heeft aan crypto, namelijk de marktplaats voor financiële adviseurs. Dit is een belangrijke markt – hij is minstens twee keer, en misschien wel vier keer zo groot als die van zelfsturende particuliere beleggers. Dus de mensen die nu crypto bezitten, zijn meestal zelfgestuurde particuliere beleggers. De marktplaats voor financieel adviseurs beheert tussen de 2x en 4x zoveel activa.

En wat we dus elke dag doen, met een verkoopteam van meer dan twintig personen, is ontmoetingen hebben met deze adviseurs, met hen praten over wat Bitcoin is, met hen praten over waar het in hun portefeuille past, en de basis leggen voor wanneer die ETF wordt gelanceerd, zodat ze deze gemakkelijk kunnen adopteren. We zien echte tractie. Er zijn veel adviseurs die vóór de Bitcoin ETF willen toewijzen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!