Solana introduceert Solflare wallet op MetaMask Snaps

Solana biedt tijdelijk gebruikers de mogelijkheid om activa kosteloos vanuit hun MetaMask wallet over te dragen. Deze kostenverlaging is tot stand gebracht door een samenwerking tussen de Layer 1 blockchain DeBridgeFinance en de op Solana gebaseerde wallet, Solflare.

Volgens de officiële aankondiging krijgen gebruikers, wanneer ze hun Metamask wallet verbinden met een Solana-app, ook toegang tot een vertrouwde Solflare metgezel.

Deze Solflare-widget biedt een reeks functies, waaronder de mogelijkheid om tokens en NFT’s te beheren, tokens om te wisselen, SOL te staken en activiteit uitgebreid te volgen. Beveiliging wordt gewaarborgd met functies zoals saldo-wijzigingsvoorbeelden en waarschuwingen voor toekomstige uitgaven, aldus het platform in een tweet.

De nieuwste ontwikkeling komt iets meer dan een maand nadat de Solflare wallet van Solana haar debuut aankondigde op MetaMask Snaps, een functie geïntroduceerd door Consensys-ingenieurs die verbeterde aanpassingsmogelijkheden biedt voor de MetaMask wallet, die in de eerste plaats een op EVM gebaseerd platform was.

Tot voor kort waren compatibiliteitsproblemen tussen Solana en MetaMask de reden dat gebruikers aparte wallets moesten opzetten om SOL en NFT’s die gerelateerd zijn aan het Solana-netwerk te beheren.

Deze integratie maakt nu echter naadloos beheer van SOL en op Solana gebaseerde NFT’s mogelijk, rechtstreeks binnen MetaMask-wallets. Bovendien zijn Solana gedecentraliseerde applicaties (dApps) nu eenvoudig toegankelijk via de populaire Web3-walletserviceprovider.

Solflare bevindt zich in goed gezelschap, samen met 33 andere externe ontwikkelaars die Snaps hebben ontworpen, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om hun meldingen aan te passen, toegang te krijgen tot transactie-inzichten voordat ze deze voltooien, en hun gebruikersinterface aan te passen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!