Binance stopt ondersteuning van Europese Visa kaarten

Tegen 20 december zal er een merkbare verandering plaatsvinden in het cryptolandschap van de Europese Economische Ruimte (EER). Binance, een grootmacht in de cryptowereld, zal zijn Visa-debitcardservices binnen deze regio stopzetten.

Met de aankondiging van vandaag lijkt er opnieuw een donkere wolk aan de horizon te verschijnen voor Binance, ondanks de aanzienlijke invloed die het bedrijf heeft in de cryptowereld.

Binance Visa-kaarten: Een kort avontuur in Europa

Nog maar iets meer dan een jaar geleden, in september 2020, leek de Visa-debitcard van Binance een veelbelovende brug te slaan tussen crypto en de traditionele financiële wereld.

De kaart transformeerde cryptocurrencies in de Binance-wallets van gebruikers in lokale fiat-valuta, waardoor digitale valuta-enthousiastelingen dagelijkse aankopen konden doen, zowel in fysieke winkels als online.

Met de kaart die actief was in de 27 lidstaten van de Europese Unie en enkele aangrenzende landen, zoals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, leek het erop dat Binance zijn positie op de Europese markt verder versterkte.

Echter, de zaken namen een onverwachte wending toen Binance’s kaartuitgever, het in Litouwen gevestigde Finansinės paslaugos “Contis,” een onderdeel van het Duitse bankplatform Solaris Group, besloot om de kaart niet langer uit te geven.

Hoewel Solaris Group actief is in 30 Europese landen, heeft hun terugtrekking uit deze samenwerking de aandacht getrokken in de financiële wereld.

Een reeks tegenvallers

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Binance een uitdagend jaar heeft gehad. Het stopzetten van hun Visa-diensten in Europa is de meest recente ontwikkeling in een reeks ongelukkige gebeurtenissen.

Slechts een dag voor deze aankondiging slaagde Binance erin om zijn euro-stortings- en opnamemechanismen te herstellen. Deze functie was een maand inactief geweest, omdat de betalingsverwerker Paysafe had besloten de samenwerking met de beurs te beëindigen.

De problemen van Binance houden daar niet op

Potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk zitten nog steeds in onzekerheid, aangezien het bedrijf worstelt met het onboarding-proces als gevolg van het vertrek van een andere externe servicepartner.

Binance’s pogingen om internationaal uit te breiden, zijn ook niet zonder hindernissen verlopen. Na de lancering van hun Europese Visa-kaart deden geruchten de ronde dat Binance-kaarten mogelijk hun debuut zouden maken in Rusland en zelfs in de Verenigde Staten.

Maar deze verwachtingen werden getemperd. Een vertegenwoordiger van Binance verklaarde dat slechts een marginaal percentage van hun wereldwijde gebruikersbestand nadeel zou ondervinden van deze recente stopzetting van de Europese service.

Toch is het de vraag of dit slechts het topje van de ijsberg is. Binance’s Amerikaanse tegenhanger, Binance.US, kende in juni problemen met stortingen in Amerikaanse dollars.

Dit werd snel gevolgd door een waarschuwing over mogelijke opschorting van opnames. Om zijn Amerikaanse cliëntèle een sprankje hoop te bieden, ging Binance.US een partnerschap aan met MoonPay, waardoor gebruikers Tether op het platform kunnen kopen.

Bovendien heeft een recente update bevestigd dat Amerikaanse gebruikers nu dollars kunnen opnemen, mits ze deze fiat-valuta omzetten in een stablecoin. Het is echter onmogelijk om het feit te negeren dat Mastercard de banden met Binance in verschillende landen heeft verbroken.

In september kwam er een einde aan deze samenwerking in Argentinië, Brazilië, Colombia en Bahrein. Er wordt gefluisterd dat verhoogd toezicht de onzichtbare hand was achter deze breuk.

De reis van Binance, gevuld met potentieel en belofte, is getekend door onverwachte omwegen. Bij elke uitdaging kijkt de cryptogemeenschap toe en vraagt zich af wat de toekomst zal brengen voor deze gigant in de industrie.

Naarmate de zon ondergaat voor de Visa-kaartservices van Binance in Europa, is het slechts een kwestie van afwachten en zien wat hun volgende zet zal zijn. De cryptowereld is allesbehalve voorspelbaar, en in dit spel met hoge inzetten is veerkracht een van de sleutels tot succes.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!