XRP op weg naar een prijstijging?

Beleggers in cryptocurrency kijken vol verwachting naar de toekomst van Ripple’s XRP en vragen zich af welke koers de prijs zal volgen. Op het moment van schrijven wordt (XRP) verhandeld voor minder dan $0,50, en een eventuele daling onder de steun van $0,472 zou verdere prijsdruk kunnen veroorzaken.

De huidige staat van XRP

De afgelopen dagen heeft XRP aanzienlijke prijsdalingen doorgemaakt, waarbij het onder de $0,520 dook, en de neergang versnelde toen het de $0,512 grens doorbrak. Bears hebben geprobeerd de prijs zelfs onder het ondersteuningsniveau van $0,50 te duwen, wat resulteerde in een daling tot onder het 55-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (MA) en onder $0,475 op het 4-uurs tijdsbestek. Het meest recente dieptepunt bevond zich rond $0,4730, en op dit moment probeert de prijs zich te herstellen.

Onlangs wist de XRP-prijs weer boven $0,484 te stijgen. Op dit moment wordt XRP echter verhandeld onder de $0,50 en het 55-daags MA op het 4-uurs tijdsbestek. Aan de bovenkant wordt de prijs geconfronteerd met weerstand in de buurt van $0,492, wat ook een 23,6% Fibonacci retracement niveau vertegenwoordigt van de beweging van $0,5510 naar $0,4730.

Bovendien is er een significante dalende weerstandstrendlijn in de buurt van $0,492 op het 4-uurs tijdsbestek. Na deze weerstandstrendlijn bevindt het belangrijkste weerstandsniveau zich rond $0,512. Dit niveau ligt dicht bij het 50% Fibonacci retracement niveau van de beweging vanaf de recente piek van $0,5510 naar het dieptepunt van $0,4730.

Zal de XRP stijgen?

Een duidelijke doorbraak boven $0,512 kan een nieuwe stijging in de prijs van XRP in gang zetten. In dat geval zou de prijs het weerstandsniveau van $0,520 kunnen overschrijden en momentum kunnen opbouwen richting de weerstand van $0,550. Aan de onderkant bevindt de eerste ondersteuning zich rond $0,4780, gevolgd door een belangrijk ondersteuningsniveau in de buurt van $0,4720. Bij verdere verliezen zou de prijs kunnen dalen naar $0,450 en het niveau van $0,4320 testen als het eronder zakt.

Bij het bestuderen van de grafiek valt op dat de prijs van XRP doorgaans wordt verhandeld onder het niveau van $0,50 en het 55-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA) op het 4-uurs tijdsbestek. Het is daarom van essentieel belang om rekening te houden met een scenario waarin de prijs onder het steunniveau van $0,4720 zakt, aangezien dit verdere neerwaartse druk op de prijs zou kunnen veroorzaken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!