Tether blokkeert 32 adressen die gelinkt zijn aan illegale activiteiten

In een bericht van 16 oktober van Tether, de uitgever van de stablecoin USDT, werd bevestigd dat het 32 adressen heeft bevroren die verband houden met illegale activiteiten in Israël en Oekraïne. Er werd tevens gezegd dat deze adressen voor $873.118 aan Tether stablecoin bevatten.

Het rapport vermeldt ook dat het bedrijf samenwerkt met het National Bureau for Counter Terror Financing in Israël om door crypto gefinancierd terrorisme en oorlogsvoering te blijven bestrijden.

De nieuw aangestelde CEO van Tether, Paolo Ardoino, benadrukte de transparantie van cryptocurrency-transacties op blockchain-platforms, waardoor Tether een integrale rol kan spelen bij het voorkomen van het gebruik van USDT voor de financiering van terrorisme. Hij verklaarde:

“In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn cryptocurrency-transacties niet anoniem; het zijn de meest traceerbare en traceerbare activa.”

Tether heeft samengewerkt met 31 instanties in 19 jurisdicties, heeft geholpen bij onderzoeken en heeft ongeveer 835 miljoen dollar aan activa bevroren, voornamelijk in verband met diefstal, waaronder blockchain- en beurs-hacks, terwijl een kleiner deel verband hield met andere criminele activiteiten.

De landen waarmee Tether in dit streven heeft samengewerkt, omvatten Brazilië, Singapore, de Filippijnen, Duitsland, Zuid-Korea, Noorwegen, Polen, Zwitserland, Griekenland, Canada, Kroatië, Italië, Argentinië, Australië, België, Kaaimaneilanden, China, Nederland, El Salvador. , Duitsland, Hong Kong, India, Ierland, Israël, Kirgizië, Nieuw-Zeeland, Spanje, Taiwan, Groot-Brittannië, Oekraïne, Estland en de Verenigde Staten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!