Bereidt Ripple een beursgang via een IPO voor?

Ripple (XRP) heeft onlangs een opvallende vacature geplaatst, waardoor de XRP-gemeenschap aan het speculeren is over een mogelijke beursgang via een Initial Public Offer (IPO). Ripple heeft onlangs een vacature geplaatst voor de rol van Senior Shareholder Communications Manager. Deze aanwerving wordt beschouwd als een indicatie van de focus van Ripple op het verbeteren van zijn pre- en post-IPO-communicatiestrategieën.

De geruchten over een beursgang van Ripple gaan al een tijdje rond. Ripple’s Chief Technology Officer (CTO) David Schwartz heeft deze geruchten onlangs geïntensiveerd en deze aankondiging van de aanwerving heeft ze verder versterkt.

De rol van senior communicatiemanager voor aandeelhouders

Ripple zoekt Senior Shareholder Communications Managers uit New York City, Miami, Florida en Londen, Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft Ripple de kernverantwoordelijkheden en doelstellingen van deze sleutelrol ook op zijn carrièrepagina uiteengezet, waarbij het belang ervan voor het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met bestaande en potentiële investeerders wordt benadrukt.

Er werd tevens aangegeven dat de nieuwe medewerker nauw zal moeten gaan samenwerken met financiële analisten en rechtstreeks rapporteren aan Ripple’s Senior Vice President of People and Communications.

De primaire taken van de Senior Shareholder Communications Manager omvatten het informeren van investeerders en aandeelhouders over de producten van Ripple, de bedrijfsstrategie, de financiële prestaties, doelstellingen en belangrijke aankondigingen.

In samenwerking met de Chief Financial Officer van Ripple en andere senior leiders zullen zij strategische plannen ontwikkelen en deze effectief communiceren naar de doelgroep. Dit omvat het delen van belangrijke bedrijfsevenementen zoals fusies en overnames, investeringen en andere momenten met grote impact.

Naast deze verantwoordelijkheden zal de succesvolle kandidaat de leiding nemen over de Investor Relations (IR) evenementenkalender van Ripple. Dit omvat het toezicht houden op roadshows en presentaties voor leidinggevenden op financiële en op crypto gebaseerde investeerders- en analistenconferenties.

Bovendien zal de Senior Shareholder Communications Manager nauw samenwerken met de senior managers van Ripple, met name op de product- en marketingafdelingen, om het investeerdersmateriaal bij te werken. Dit omvat het maken van presentaties, casestudies, analyses en factsheets op maat van aandeelhouders en investeerders.

Ripple’s toekomstige beursgang

Het besluit van Ripple om een Senior Shareholder Communications Manager aan te stellen, gericht op het bevorderen van robuuste pre- en post-IPO-communicatie, geeft aan dat het bedrijf zich inzet voor transparantie en dat het van plan is een duidelijk pad voorwaarts te creëren voor zijn stakeholders.

WrathofKahneman (@WKahneman), een prominent lid van de XRP-gemeenschap, deelde informatie over de aanwerving op X en zei dat het “een bevestiging is dat ze mensen aannemen in afwachting van een beursgang.”

Echter, met het recente vertrek van de Chief Financial Officer (CFO) van Ripple en de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zijn sommige leden van de gemeenschap sceptisch over een spoedige beursintroductie.

Ripple boekt echter vooruitgang op veel andere gebieden, waarbij David Schwartz onlangs heeft aangekondigd wanneer hij real-world tokenized assets op de XRP Ledger (XRPL) verwacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!