Whale accumuleert deze op Ethereum-gebaseerde altcoin

Een altcoin uit het Ethereum (ETH) ecosysteem is geëxplodeerd, omdat één van de grootste houders weer begonnen is met het accumuleren van munten, volgens on-chain data.

Het blockchain-traceringsbedrijf Lookonchain zei dat Loom Network (LOOM) in minder dan een dag met meer dan 31% is gestegen, juist op het moment dat één grote whale, mogelijk de Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit, bijna $6 miljoen aan munten heeft verzameld. Het zei ook dat deze entiteit ongeveer de helft van de totale voorraad LOOM controleert:

“De prijs van LOOM schoot vandaag met ~30% omhoog. De wallet waarvan wordt vermoed dat deze van Upbit is, heeft 21,42 miljoen LOOM (5,83 miljoen dollar) verzameld… En de wallet heeft momenteel 653 miljoen LOOM (181 miljoen dollar), wat overeenkomt met 50% van de totale voorraad.”

Nadat de whale zijn tokens had verzameld, bleef LOOM stijgen, volgens Lookonchain. De desbetreffende entiteit heeft vervolgens een deel van zijn munten uit zijn wallet verplaatst, maar houdt nog steeds meer dan een kwart miljard dollar aan de altcoin. Het volgende werd toegevoegd:

“Na de prijsstijging van LOOM met ~60% heeft de wallet waarvan wordt vermoed dat het Upbit is, 36 miljoen LOOM (17,7 miljoen dollar) overgeboekt… De wallet houdt momenteel 617 miljoen LOOM (283 miljoen dollar) vast, wat overeenkomt met 47,5% van de totale voorraad.”

Op het moment van schrijven wordt LOOM verhandeld voor $0,384, wat neerkomt op een stijging van 140% in de afgelopen zeven dagen.

Lookonchain heeft daarnaast een adres opgemerkt dat geassocieerd is met het 1inch Investment Fund, dat Ethereum heeft verzameld toen ETH de afgelopen week lagere prijzen bereikte. Het gaf hierover het volgende aan:

“Het 1inch Team Investment Fund gaf 2,5 miljoen USDC uit om 1.609 stETH (gestaked Ether) te kopen voor $1.551… Het fonds kocht ook in totaal 9.164 ETH (15,07 miljoen dollar) tegen een gemiddelde prijs van $1.645 op 28 augustus en 5 september.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!