Bitcoin profiteert van Amerikaanse valutadevaluatie

Een marktanalist voor cryptovaluta bij Bloomberg zegt dat Bitcoin (BTC) een van de belangrijkste begunstigden zal zijn van een onvermijdelijke terugkeer naar het devalueren van de Amerikaanse valuta door de overheid.

Jamie Coutts zegt op het socialemediaplatform X dat het toewijzen van 1% van een traditionele 60/40 (aandelen en obligaties) portefeuille aan BTC tussen 2015 en 2022 de winsten voor beleggers aanzienlijk zou hebben verhoogd:

“Wat gebeurt er als je 1% van obligaties naar BTC heralloceert in een 60/40 portefeuille?”

Bron: Jamie Coutts/X

Coutts zegt echter dat zelfs de geoptimaliseerde opbrengsten van een BTC-toewijzing de gemiddelde 60/40-portefeuille niet hebben geholpen om de valutadevaluatie die in die jaren heeft plaatsgevonden, te overtreffen.

De cryptoanalist zegt dat naarmate meer beleggers valutadevaluatie gaan meewegen in hun portefeuilles, harde activa zoals Bitcoin zullen profiteren, terwijl overheidsobligaties pijn zullen voelen:

“Voor de meeste niet-fiduciaire beperkte beleggers moet de positionering rekening houden met de factor van valutadevaluatie. Nominaal rendement is een nutteloze maatstaf in de huidige fiat CB (centrale bank) constructie.

Op basis van de financiën van de Amerikaanse overheid is devaluatie de enige optie.

Slecht voor obligaties, goed voor harde activa…

Naar onze mening zullen obligaties waarschijnlijk de grootste verliezer zijn in een toekomst waarin portefeuillebeheerders serieus overwegen Bitcoin op te nemen in gediversifieerde portefeuilles.”

Eerder deze maand zei Coutts dat Bitcoin een bullish signaal heeft gegeven op een van de exclusieve handelsindicatoren van Bloomberg.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $26.926.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!