Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Analist: Het ziet er niet rooskleurig uit voor Cardano

Een veel gevolgde crypto-analist gelooft dat Cardano (ADA) zich dicht bij een steile neerwaartse beweging bevindt.

Analyst Benjamin Cowen waarschuwt zijn 787.000 YouTube-abonnees dat Cardano op het punt lijkt te staan om een belangrijk ondersteuningsniveau op de wekelijkse grafiek te doorbreken na herhaaldelijk te hebben getest sinds december 2022.

In technische analyse wordt een ondersteuningsniveau meestal zwakker wanneer een activa het telkens opnieuw bezoekt, omdat kopers uitgeput raken. Cowen zegt:

“Het is moeilijk voor te stellen dat het (Cardano) hierboven het ondersteuningsniveau van $0,240 zal blijven voor de rest van het jaar en geen beslissende beweging zal maken. Ik denk dat er een beslissende beweging zal zijn voor het einde van het jaar. Ik denk dat het naar beneden zal zijn.”

Bron: Benjamin Cowen/Youtube

Volgens de veel gevolgde crypto-analist zal Cardano waarschijnlijk dalen als gevolg van een daling in de netto liquiditeit. Cowen deelt een grafiek waarop te zien is hoe ADA in feite de op en neer gaande beweging van de wereldwijde netto liquiditeit volgt:

“ADA volgt hier eigenlijk gewoon de netto liquiditeit…

Dus voor mij zou het niet echt verrassend moeten zijn dat altcoins op deze manier presteren, omdat de netto liquiditeit afneemt.

Nu wordt hier de netto liquiditeit gedefinieerd als de balans van centrale banken van verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, de Europese Centrale Bank, het Verenigd Koninkrijk, China, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, en we trekken het TGA (Treasury General Account) en de reverse repo af.”

Bron: Benjamin Cowen/Youtube

Over wanneer Cardano en andere altcoins waarschijnlijk weer bullish zullen worden, zegt Cowen:

“Uiteindelijk, wanneer de liquiditeit terugkeert, mag je verwachten dat altcoins weer omhoog zullen bewegen. En dat is waar die buitensporige winsten vandaan komen waar veel mensen naar op zoek zijn. Helaas komen ze vaak niet voor in het jaar vóór de halvering. De altcoin-markt wordt gewoonweg vernietigd.

Dus als je kijkt naar ADA/USD, moeten we ons gewoon herinneren dat het echt een functie is van overtollige liquiditeit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!