Amazon Web Services gaat zich concentreren op blockchain-gaming met Immutable

Het web3-gamingplatform Immutable heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met Amazon Web Services (AWS) om een revolutie teweeg te brengen in blockchain-gaming, met de nadruk op schaalbaarheid, prijsverlaging en hulp voor ontwikkelaars.

Volgens een verklaring van 10 oktober heeft Immutable zich onlangs aangesloten bij het ISV Accelerate Program van AWS, een verkoopprogramma dat is ontworpen voor bedrijven die AWS-services in hun producten gebruiken. De blockchain-gamingtechnologie van Immutable, met name Immutable X, die Ethereum-compatibel is, zal nu naadloos worden geïntegreerd met het Activate-programma van AWS.

In reactie op deze nieuwe samenwerking uitte de Chief Commercial Officer van Immutable, Jason Suen, zijn enthousiasme door het volgende te zeggen:

“Door deel te nemen aan de AWS ISV Accelerate- en AWS Activate-programma’s kunnen we ons uitgebreide netwerk van game-ontwikkelaars voorzien van een kant-en-klare oplossing voor het snel bouwen en schalen van web3-games.”

Daarnaast benadrukte de Head of Startups van AWS, John Kearney, het belang van de gamingsector binnen de blockchain-industrie. Hij merkte op dat talloze studio’s de integratie van cryptotechnologie in hun games onderzoeken en sprak zijn verwachting uit voor de toekomst op dit dynamische gebied. AWS is ook actief betrokken bij de Blockchain Game Alliance en toont zijn inzet voor het bevorderen van blockchain-gaming.

Enorme kansen voor de blockchain-gaming-sector

AWS, bekend om zijn cloud computing-platforms en dataopslagdiensten, biedt verschillende diensten aan die zijn afgestemd op de gamingsector. Deze omvatten cloudgamingservices, gameservers, gamebeveiligingsservices, gameanalyses, kunstmatige intelligentie voor videogames en aanbiedingen voor machinaal leren.

Het platform van Immutable is gebouwd op Amazon EventBridge en AWS Lambda en maakt gebruik van serverloze services die gebeurtenissen gebruiken om applicatiecomponenten met elkaar te verbinden. Deze architectuur zorgt ervoor dat het platform effectief kan worden geschaald en een tienvoudige toename van het aantal partnergames kan verwerken.

De samenwerking biedt het potentieel om de groei en uitbreiding van blockchain-games te vereenvoudigen door toegang te bieden tot AWS-bronnen, wat de veiligheid voor potentiële klanten zal verbeteren en uiteindelijk het sluiten van overeenkomsten met vooraanstaande gamestudio’s wereldwijd zal vergemakkelijken.

Naast de samenwerking met AWS kunnen ontwikkelaars die willen voortbouwen op de blockchain van Immutable ook profiteren van AWS Activate, een programma dat essentiële voordelen biedt, zoals technische ondersteuning, training en een aanzienlijke $100.000 aan AWS-cloudcredits.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!