Nederlandse analist zegt dat Bitcoin bearmarkt zijn einde nadert

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe heeft in een nieuwe analyse op het social mediaplatform X aangegeven dat Bitcoin (BTC) zich aan het einde van zijn bearmarkt bevindt. Hij gaf het volgende aan:

“De laatste fase van de bearmarkt voor crypto.

Het zou kunnen dat we hier al in oktober een omslag maken en in november in een opwaartse trend terechtkomen (waarbij we het $26.800-gebied opnieuw testen), of dat we eind december omkeren voor een pre-halving en ETF (exchange-traded fund) rally.

Er breken goede tijden aan voor Bitcoin.”

Volgens de analist komt BTC in een positie voor longtransacties. Hij gaf dan ook aan dat hij op dit niveau wat begint te kopen en dat we vandaag moeten kijken waar we naartoe gaan met de CPI-cijfers. De analist gaf echter wel aan dat de koningsmunt tot op heden weinig kracht vertoont. Hij zei het onderstaande:

“Bitcoin toont geen kracht.

Het opwaartse momentum eindigt in een afwijzing van $27.000, dus waarschijnlijk zullen we een aantal lagere niveaus testen voordat we een omkering krijgen.

Het is ook nog CPI-dag!”

Kijkend naar de Bitcoin dominantie (BTC.D) index, een maatstaf voor hoeveel van de totale marktkapitalisatie aan Bitcoin toebehoort, zei Van de Poppe dat BTC.D het 200-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) opnieuw test. Hij sloot af met:

“Tweede keer biedt de Bitcoin Dominance een hertest van de 200-EMA.

Afgelopen cycli bracht dit een potentiële top aan het licht. Ik denk dat we er dichtbij komen, wat betekent dat BTC zich ook binnen 1-2 weken moet vereffenen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!