Spot Bitcoin ETF dicht bij goedkeuring door de SEC

De race om de felbegeerde goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt steeds intenser. Jake Chervinsky, hoofd beleidszaken bij de Blockchain Association, zei dat “alle tekenen wijzen op goedkeuring van de SEC voor bitcoin spot ETF’s.”

Volgens recente berichten van Eric Balchunas heeft ARK Investment Management aanzienlijke updates doorgevoerd in zijn prospectus voor spot Bitcoin ETF’s. De SEC had enkele weken eerder feedback gedeeld met verschillende uitgevers over hun S-1-indieningen, wat leidde tot herzieningen. ARK lijkt deze zorgen te hebben aangepakt, met name met betrekking tot de berekening van de Net Asset Value (NAV), waar de SEC op had gereageerd.

Opmerkelijk is dat het bijgewerkte prospectus benadrukt dat de NAV-berekening niet in overeenstemming is met de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP). Bovendien heeft ARK verduidelijkt dat de activa van het Trust bij hun bewaarder worden opgeslagen in afgezonderde Bitcoin-blockchainrekeningen, of “wallets”, om ervoor te zorgen dat ze niet vermengd worden met bedrijfs- of andere klantactiva. Deze herzieningen worden gezien als een positieve stap in de richting van goedkeuring door de SEC.

Balchunas benadrukte echter dat er mogelijk nog verdere besprekingen nodig zijn met de SEC over deze ingewikkelde details. Toenemende kansen voor ETF De recente gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale tegen de SEC heeft het optimisme voor de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s versterkt, waarbij analisten voorspellen dat er dit jaar een kans van 75% is en tegen het einde van 2024 een kans van 95%.

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, evenals andere financiële giganten zoals Fidelity, WisdomTree, VanEck en Invesco/Galaxy, dringen ook aan op goedkeuring van hun respectieve ETF’s en tonen de enorme interesse en concurrentie in deze ruimte. Toch blijft voorzichtigheid geboden, aangezien de SEC nog steeds de bevoegdheid heeft om haar beslissing uit te stellen, met name gezien de recente juridische overwinning van Grayscale.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!