Cardano’s mede-oprichter reageert op negatieve opmerkingen

Charles Hoskinson, de Amerikaanse mede-oprichter van Cardano (ADA), heeft gereageerd op negatieve opmerkingen over hoe hij het ecosysteem en de perceptie van Cardano schaadt.

Op X (voorheen Twitter) heeft Hoskinson op een bericht gereageerd, van een gebruiker met de naam Swan.ada, die negatieve meningen deelde over Cardano en met name over Hoskinson. De gebruiker zei dat Hoskinson wordt gezien als een risico voor Cardano (ADA), verder voegde hij toe:

“blijft doorgaan met het vormgeven van het ecosysteem en de perceptie, dan zijn we in de problemen en blijven we het speeltje van deze problematische miljardair.”

De criticus deelde twee video’s over Cardano’s update, Hydra. Een van de video’s werd gepresenteerd door Hoskinson zelf, en de andere was van Pi Lanningham, chief technology officer bij SundaeSwap Labs, een bijdrager aan SundaeSwap, een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol voor het Cardano-netwerk.

In zijn vergelijking van de twee video’s beweerde de criticus dat Hoskinson’s video “serieuze beperkingen in het gebruik” niet noemde. Hij voegde eraan toe dat Hoskinson wellicht niet bekend is met het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en dat hij technische realiteiten heeft weggelaten. In tegenstelling tot dat, stelde de criticus dat Lanningham “precies heeft uitgelegd wat Hydra wel en niet kan doen, met voorbeelden uit het echte leven.”

Bovendien merkte de criticus op dat Hoskinson’s video binnen één dag maar liefst 17 duizend kijkers bereikte. Echter, Lanningham’s video bereikte in twee maanden tijd minder dan vierduizend kijkers.

Dit verschil in kijkersaantallen kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals de populariteit van Charles Hoskinson als mede-oprichter van Cardano (ADA) en zijn prominente positie in de cryptocurrency-gemeenschap. Lanningham, hoewel technisch deskundig, heeft mogelijk niet dezelfde mate van bekendheid en aantrekkingskracht als Hoskinson. Het is echter belangrijk op te merken dat de kwaliteit van de informatie en uitleg in de video’s uiteindelijk belangrijker is dan het aantal kijkers. De criticus lijkt te benadrukken dat Lanningham’s video meer diepgaande inzichten bood in de mogelijkheden en beperkingen van Hydra, terwijl Hoskinson’s video mogelijk meer aandacht trok vanwege zijn bekendheid.

Hoskinson reageerde op de negatieve mening door te zeggen: “Je begrijpt niet de technologische horizonten of het proces om de technologie te evolueren.” Hij noemde dat Hydra een releasecyclus heeft waarbij het meer dan een dozijn iteraties per jaar krijgt en “een geweldige open-source community eromheen heeft, nieuwe implementaties zoals Hydrozoa, en snelle discussies over de evolutie van het protocol.”

Hoskinson deelde mee dat hij naar kwartalen en jaren kijkt en vragen stelt over de werkaanpak en of dit tot het juiste resultaat zal leiden. Bovendien beweerde hij dat ingenieurs een “ander perspectief” hebben en zich “richten op het directe gebruik en de problemen.” Volgens hem heeft een ecosysteem twee perspectieven nodig om te “gedijen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!