Bitcoin prijs bungelt rond $28.000, maar wat zijn de volgende stappen?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto

Vandaag zullen we weer Bitcoin (BTC) onder de loep nemen. We zullen deze analyse afsluiten met onze verwachting voor de short-term. Dit zijn uiteraard géén buy of sell signals.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Daggrafiek Bitcoin koers ($BTCUSDT)

In onze laatste analyse gaven we het volgende aan:

“We verwachten dat we de aankomende week de push richting de $28.000 zullen maken en dan is het even afwachten of we de resistance doorbreken, we zullen de situatie dan her-evalueren”.

We zien nu dan ook dat de $28k zone inmiddels al 2 keer is getest. Echter is het Bitcoin nog niet gelukt om er een mooie daily close boven te maken en deze zone blijft dan ook onze area of interest. Wat verder opvalt is dat ook de MA-200 als sterke resistance dient maar dat we die nu al de afgelopen dagen meerdere malen hebben proberen te doorbreken. Eenmaal er doorheen, verwachten we een mooie continuation boven de 28k!

4-uur-grafiek Bitcoin koers ($BTCUSDT)

Wanneer we verder inzoomen en de fibonacci extensions levels tekenen (ervan uitgaand dat de uptrend voort gaat zetten) zien we dat de de fib 1.0 exact samenvalt met de vorige high, namelijk de $28.600, dat is dan ook onze volgende target.

Wat we nu eigenlijk willen zien is een daily close boven de $28.000 en de MA-200 gevolgd door wat sideways actie en daarna een mooie poging om de $28.600 te doorbreken. Verder houden we de trendline in de gaten die de afgelopen week is gevormd en vooralsnog wordt gerespecteerd. Mochten we daaronder vallen, zal de $27.000 – $26.500 mijn aandacht hebben voor een mooie bounce. 

Voorspelling komende tijd

Ik verwacht dat we de aankomende week een daily close boven de $28.000 zullen maken en dan is het even afwachten of we de short-term resistance van de $28.600 zullen doorbreken. Ondertussen blijft de $26.500-$27.000 een belangrijke support (voor de short-term) die we in de gaten houden. 

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!