61% minder crypto-exit-scams in september, volgens CertiK

Het bekende blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK verklaarde onlangs dat het aantal crypto-exit-scams in september minder dan de helft bedroeg van het aantal dat gerapporteerd werd in augustus 2023. In september identificeerde CertiK Alert 17 crypto-exit-scams, vergeleken met 45 de maand ervoor. Dit vertegenwoordigde maand-op-maand een aanzienlijke daling van ruim 62% in exit-scams.

Volgens gegevens verzameld door CertiK bedroeg het gemiddelde verlies per exit-scam in september $111.000. Dit was het laagste gemiddelde verlies per exit-scam in 2023. September was ook verantwoordelijk voor het laagste aantal exit-scams dat tot nu toe dit jaar in één maand is geregistreerd. De totale verliezen bij exit-scams bedroegen vorige maand naar schatting $1,9 miljoen.

Bij een crypto-exit-scams zijn meestal promotors of oprichters van een cryptoproject betrokken die met het geld van de investeerders verdwijnen na een initiële muntenaanbieding (ICO). Een cryptoproject met de naam DUO was de grootste exit-zwendel van september 2023 en vluchtte met meer dan $352.000 aan investeerdersgeld. De volgende in de rij was Memans VIP ($264.000), gevolgd door DKP ($204.670) en BitGo ($194.688).

CertiK Alert heeft gisteren ook gewaarschuwd tegen verschillende neppe crypto-airdrops. Dit omvatte een nep-Airdrop van ArchimedesFi en een nep-Tip Coin-airdrop, beide gepromoot op social media. De websites voor deze airdrops leiden gebruikers naar verluidt naar een nep-wallet die naar verluidt de cryptocurrencies van gebruikers steelt.

Hoewel het aantal crypto-exit-scams gedaald is, zijn er nog genoeg manier in de cryptomarkt te vinden om je geld te verliezen. Het is dan ook belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen en geen een project te vertrouwen, vooral niet de projecten die je gouden bergen beloven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!