Ripple (XRP) stijgt in prijs na uitspraak van de rechter

Rechter Torres verklaarde op 3 oktober in een gerechtelijke beslissing dat de eis voor een voorlopige voorziening niet essentieel was voor de goedkeuring van het beroep van een rechter, wat tot gevolg had dat de prijs van Ripple (XRP) steeg. Dit leidde tot een debat onder experts op het gebied van crypto-wetgeving. Tegelijkertijd kondigde Ripple aan dat het een licentie heeft verkregen in Singapore en van plan is om in die regio te opereren.

De SEC gaat in hoger beroep

Nadat de prijs was gestegen, waarschuwde Gabriel Shapiro, de algemeen adviseur van Delphi Labs, voorzichtigheid met betrekking tot de opwaartse bewegingen van XRP. Hij herinnerde eraan dat functionarissen van de SEC in hoger beroep kunnen gaan in deze zaak, en de toezichthoudende instantie zal moeten wachten op de beslissing in de zaak, die gepland staat om te beginnen op 23 april 2024.

Op 4 oktober kondigde Ripple aan dat het een licentie heeft gekregen voor betalingsdiensten voor zijn lokale instelling, Ripple Markets Asia Pacific. Met deze licentie verkregen in Singapore zal het bedrijf diensten gaan verlenen en deze aanbieden aan gebruikers na het verkrijgen van voorlopige goedkeuring.

Volgens het Ripple-team zal deze licentie XRP in staat stellen om als een zakelijke brug te dienen tussen twee valuta’s en zijn On-Demand Liquiditeitsdienst verder schalen. Deze dienst zal de noodzaak voor voorfinanciering van accounts wegnemen en operationele kosten verminderen.

Wat gebeurt er met XRP?

Hoewel deze stijging in XRP investeerders enthousiast maakt, is er stilte op de futuresmarkt. De openstaande interesse, die de nominale hoeveelheid contracten meet die nog in werking zijn, steeg met 13% vergeleken met de vorige dag. Bovendien bleef het huidige openstaande positiebedrag van $590 miljoen onder het $794 miljoen dat de vorige maand werd gezien.

De financieringsrente voor XRP-futures blijft consequent onder de 0,01% om de acht uur, wat overeenkomt met een wekelijks tarief van 0,20%. Hoewel positieve waarden de financieringskosten voor longposities dekken, kan een wekelijkse financieringsrente onder de 1% als relatief gunstig worden beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat de prijs van XRP de afgelopen zes weken niet boven het hoogste niveau van $0,54 is uitgestegen, en er lijkt een gebrek aan interesse te zijn in hefboomwerking in futurescontracten. Hierdoor lijkt het erop dat het recente positieve nieuws niet voldoende is geweest om investeerders te overtuigen dat XRP op het punt staat om een stierenmarkt te betreden.

XRP

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!