Grote Bitcoin-investeerders verzamelen meer dan $1,1 miljard aan BTC sinds begin september

Volgens het gerenommeerde crypto-analysebedrijf Santiment hebben grote Bitcoin (BTC)-houders sinds begin september massaal de nummer één cryptocurrency van dit moment verzameld.

Santiment merkte in een recente analyse op dat Bitcoin-investeerders/-entiteiten die tussen de 10 en 10.000 BTC bezitten, sinds 1 september samen $1,17 miljard hebben verzameld. Op basis van deze gegevens denk het bedrijf dat BTC waarschijnlijk getuige zal zijn van een stijging naar het prijsniveau van $30.000, tenzij die houders besluiten om hun bezittingen te dumpen.

Image

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $27.853 en is de afgelopen 24 uur bijna 3% gestegen. De koningsmunt steeg maandag kort boven de $28.000, de eerste keer sinds augustus dat het boven dat prijsniveau sprong, maar wist dit niveau tot op heden niet vast te houden.

Analist gelooft niet in de theorie van Santiment

Niet iedereen is het echter eens met de analyse van Santiment. De populaire Bitcoin-analist Willy Woo vertelde onlangs aan zijn miljoen volgers op X dat het opkopen van de voorraad BTC op beurzen niet echt zal helpen de prijs van het actief te verhogen. Hij beschreef het als volgt:

“Dit is een misvatting. Dit gebeurde tijdens de hele bearmarkt van 2022. Er is geen aanbodschok omdat synthetische BTC via termijnmarkten aan de voorraad heeft toegevoegd. De markt bereikte een dieptepunt toen de termijnmarkten toegaf.

Als een belegger blootstelling aan BTC wil kopen, kan hij nu een futures-ETF (exchange-traded fund) kopen. Dit veroorzaakt geen aanbodschok, aangezien dit slechts papieren weddenschappen zijn op een prijsstijging. Een hedgefonds kan de andere kant van de weddenschap aanvaarden; u heeft een nieuwe synthetische BTC geslagen. En de limiet hiervoor is oneindig.”

Er is echter hoop voor de koningsmunt, volgens de analist. Hij gaf namelijk aan dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zal helpen om “dit probleem op te lossen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!