Bitcoin en de S&P 500 gaan binnen een maand flink stijgen, aldus analist

Crypto-analist Jason Pizzino gelooft dat één scenario waarschijnlijk zal plaatsvinden voor zowel Bitcoin (BTC) als de S&P 500 (SPX) in de komende maanden. In een nieuwe strategische sessie vertelde Pizzino namelijk aan zijn 290.000 YouTube-abonnees dat zowel BTC als de S&P 500 zouden kunnen dalen aan het begin van oktober voordat ze een bull-markt-cyclus ingaan. Hij gaf hierover het onderstaande aan:

“Ik denk dat deze periode hier, het derde kwartaal van 2023, begin vierde kwartaal, misschien wel de volgende beste kansen kunnen bieden voor die Bitcoin DCA’s (dollar-kostengemiddelde)…

Laten we nu even snel naar het neerwaartse risico kijken, want het zal niet allemaal recht omhoog en rozengeur zijn vanaf hier, omdat we te maken hebben met veel overheadweerstand. We hebben nog steeds een 50% niveau hier, het macroniveau op $23.600, wat het laagste punt van de cyclus is tot het huidige eerste bereik.

Op korte termijn zou oktober misschien lager kunnen gaan, omdat we, zoals we in het verleden hebben gezien bij de S&P 500, te maken krijgen met enkele van deze laagtepunten hier. Soms krijgen we oktoberdieptepunten, soms krijgen we maartdieptepunten, wat beide deze keer gebeurde, en misschien raakt de S&P gewoon iets lager [op 4.110 punten] voor oktober en begint dan in de loop van het vierde kwartaal en het eerste kwartaal [2024] hoger te bewegen.

Voor Bitcoin zou het kunnen zijn dat het een mooie groene september heeft, een snelle beweging naar [$23.630] voor oktober en dan misschien een hogere sluiting [op $28.518]. Dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.”

De handelaar houdt ook nauwlettend in de gaten of Bitcoin belangrijke prijsniveaus aan de bovenkant zal bevestigen om te bepalen of er na oktober een enorme bull-markt-cyclus zal komen. Hij voegde het volgende toe:

“En laten we dan eens kijken of de markt die belangrijke niveaus aan de bovenkant kan overwinnen. $28.500 is de echte grote trigger waar ik naar op zoek ben voor consolidatie, zodat we $32.000 kunnen beginnen te testen, wat de witte lijn hier is. En dat zou dan de waarschijnlijkheid van verdere neerwaartse bewegingen onder $25.000 verlagen.

Nu bevinden de laatste witte lijnen aan de bovenkant zich op 50%. Dat is het niveau van $42.000, of om preciezer te zijn, $42.200, en dan het maandelijkse hoogtepunt op $48.200. Dus dit zullen vrij significante niveaus zijn wanneer de markt begint uit te breken van $32.000, en natuurlijk voegen we $35.000, $38.000 en natuurlijk het psychologische cijfer van $40.000 toe voor de zekerheid.”

Op het moment van schrijven staat de S&P 500 op 4.288 punten. Bitcoin wordt verhandeld voor $27.522 op het moment van schrijven met een daling van 1,5% in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!