Bitcoin (BTC) begint oktober goed en mikt op $28.500

Bitcoin (BTC) begon de week in oktober met een stijging en streefde naar het weerstandsniveau van $28.500 bij de opening van Wall Street. Deze bullish beweging heeft de aandacht getrokken van analisten, die het belang benadrukken van voorzichtigheid bij het evalueren van Bitcoin’s technische indicatoren en weerstandsniveaus, omdat deze factoren een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de kortetermijnprijsbeweging.

Tegelijkertijd bevindt de Amerikaanse dollarkoersindex (DXY) zich momenteel op 106,7, slechts 0,2 punten verwijderd van het hoogste niveau van 2023. Cryptocurrency-analist Nebraskan Gooner heeft aangegeven dat als er een mogelijke doorbraak aan de zijde van de DXY plaatsvindt, dit de weg zou kunnen openen naar 108 punten, wat zou resulteren in het hoogste niveau in 11 maanden. Deze dynamiek benadrukt de voortdurende verschuivingen in zowel de crypto- als de fiatvalutamarkten en benadrukt het belang van marktanalyse en het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Let op de maandafsluiting van BTC

Bij de opening van de Amerikaanse handelssessie vertoonde Bitcoin een sterke prijsbeweging, zoals bevestigd door de gegevens van TradingView op de eerste handelsdag van oktober. De maandelijkse afsluiting van de toonaangevende cryptocurrency BTC/USD op $26.970 was teleurstellend voor veel investeerders. Toch werden de verliezen gecompenseerd door snelle winsten bij de wekelijkse afsluiting.

Rekt Capital, een bekende investeerder en analist, gaf een waarschuwing met betrekking tot de maandafsluiting. Hij merkte op dat ondanks een stijging van 5% sinds de afsluiting, de maandelijkse grafiek een sluiting onder de $27.100 toonde als een sterke weerstand voor de zwarte septembermaand. Rekt Capital voegde eraan toe dat deze waarschuwing ongeldig zou worden als de doorbraak in oktober zou aanhouden. Hij stelde echter ook dat als Bitcoin onder de weerstand sluit, de stijging in oktober zou kunnen leiden tot een piek:

“Bitcoin sloot een maandelijkse kaars onder $27.100 (zwart). Technisch gezien heeft het zich als weerstand voor september versterkt.”

Rekt Capital voegde toe aan zijn verklaring dat als de doorbraak in oktober zou aanhouden, deze waarschuwing ongeldig zou worden. Hij vermeldde echter ook dat als Bitcoin onder de weerstand sluit, de stijging in oktober zou kunnen leiden tot een piek:

“Bitcoin heeft eerder opwaartse pieken van wel 8% laten zien. Momenteel heeft BTC deze maand een stijging van 4,5% getoond. Dus theoretisch zou alles tot $29.400 (8%) kunnen eindigen als een opwaartse piek.”

Verschil spotmarkt en futuresmarkt

Analisten in de cryptogemeenschap meldden ook dat veelbelovende signalen in de orderboeken van beurzen aanhielden. Een andere bekende investeerder, Skew, wees op het verschil tussen de spotmarkt en de futuresmarkt bij de opening van Wall Street.

Verwacht geen grote correctie

Tot slot geeft de veel gevolgde analist Credible Crypto, aan dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk op het punt staat het station te verlaten zonder handelaren nog meer goede instapmogelijkheden te geven. De anonieme analist stelt dat de recente prijsactie van Bitcoin er wellicht uitziet als die van 2019, waardoor sommige handelaren een grote correctie verwachten na de kracht van BTC, maar dit niet per se het geval is.

Credible beweert echter dat de huidige marktstructuur van Bitcoin anders is dan zijn prijsactie in 2019, omdat de rally’s veel langzamer kwamen na het opbouwen van een solide basis, in tegenstelling tot de plotselinge parabolische vooruitgang in 2019. Volgens de analist is dat Bitcoin inderdaad aan het begin staat van een grote opwaartse beweging en dat BTC niet onder de $26.370 mag dalen. Hij beschrijft het als volgt:

“De beweging van $3.000 naar $14.000 (bodem) was een parabolische vooruitgang en deze worden vaak gevolgd door grote crashes/correcties zodra de parabool breekt (een veel voorkomende procentuele daling die wordt verwacht is 80+%), vandaar de zeer diepe retracement.

Onze huidige stap is helemaal niet parabolisch, wat nog een reden is waarom ik geloof dat degenen die op zoek zijn naar een stap naar $20.000 of lager, achter zullen blijven. Het parabolische deel van deze huidige beweging moet namelijk nog komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!