Bitcoin prijs op weg richting zogenaamde ‘death cross’

Zoals jullie allemaal wel hebben meegekregen, is de Bitcoin prijs de afgelopen dagen eindelijk weer boven de $27.000 gestegen. De munt heeft echter ook vanwege een andere reden de aandacht weten te trekken van analisten, namelijk een mogelijke death cross.

Een death cross, een marktgrafiekpatroon dat indicatief is voor recente prijszwakte, doet zich voor wanneer een voortschrijdend gemiddelde op de korte termijn onder een voortschrijdend gemiddelde op de langere termijn zakt.

Gerenommeerde crypto-analist en oprichter van Into The Cryptoverse Benjamin Cowen deelde onlangs zijn inzichten over dit fenomeen in een YouTube-video. Cowen benadrukte specifiek de paradox waardoor Bitcoin (BTC) zich historisch heeft hersteld toen een death cross naderde, om vervolgens getuige te zijn van daaropvolgende dalingen die werden gekenmerkt door lagere hoogtepunten.

Cowen legde vervolgens uit dat deze marktindicatoren, met name de 50-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden, patronen zijn met vertraging. Deze vertraging leidt vaak tot stijgingen die voorafgaan aan death crosses en dalingen na golden crosses, waardoor een ‘onvoorspelbare, voorspelbare’ cyclus op de cryptomarkt ontstaat.

Opvallend is echter dat de recente rally van BTC, hoewel schijnbaar veelbelovend, heeft geresulteerd in lagere hoogtepunten, wat Cowen’s analyse van de heersende neerwaartse trend versterkt.

Terwijl handelaren en enthousiastelingen de bewegingen van BTC nauwlettend in de gaten houden, bieden de inzichten van Cowen een ander perspectief van de stijging. Deze analyse van Cowen onderstreept de complexe wisselwerking tussen marktindicatoren en beleggersgedrag in de cryptomarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!