Ethereum zet stap richting meer privacy en veiligheid met EIP-7503

Ethereum (ETH) voltooide onlangs een community-evenement, ACDE 171, waarin werd besproken hoe verschillende transformatieve elementen konden worden geïntroduceerd die de toekomst van het netwerk zouden kunnen vormgeven en mogelijk de veiligheid en privacy zouden kunnen versterken.

Tim Beiko, een populair lid van de Ethereum-gemeenschap, gaf een gedetailleerde samenvatting van deze gebeurtenissen op X. De onderwerpen die hij benadrukte zijn onder meer de ontwikkeling van devnet-9, de focus op roddels over blob-transacties, audits van de EIP-4788-contractbytecode en de herlancering van Holesky. We gaan echter in dit artikel dieper in op de introductie van EIP-7503.

De verbetering van privacy en veiligheid met EIP-7503

Volgens de X-berichten was het hoogtepunt van het evenement de introductie van EIP-7503, een voorstel dat, volgens Beiko, privéoverdrachten op de Ethereum-blockchain opnieuw zal definiëren.

EIP-7503 introduceert een nieuwe aanpak genaamd “Burn and Remint”, die privéoverdrachten mogelijk maakt door ETH te verbranden en te herinneren. De auteurs van EIP-7503 mochten het idee presenteren en, volgens de documentatie van Ethereum, werd het concept ontdekt toen de ontwikkelaars manieren onderzochten om meer privacy en toepassingen van ZKP te bieden. De ontwikkelaar beschreven het als volgt:

“Terwijl we onderzoek deden naar privacyoplossingen en toepassingen van ZKP, ontdekten we een techniek waarmee mensen hun digitale bezit (bijvoorbeeld ETH) kunnen verbranden door het naar een ongebruikt adres te sturen, en later een ZK-proof kunnen maken waaruit blijkt dat een bepaald aantal tokens is verbrand in een transactie in een ouder blok, zonder de transactie bekend te maken. Het EIP stelt voor om een muntfunctionaliteit aan Ethereum toe te voegen, zodat mensen Ethers die ze doelbewust hebben verbrand, opnieuw kunnen minten. Hierdoor ontstaat zonder veel gedoe een anonimiteitspool ter grootte van de gehele Ethereum-blockchain.”

Andere onderwerpen

Beiko wierp ook enig licht op de audits voor de EIP-4788-contractbytecode. Er werd gemeld dat drie onafhankelijke auditors, waaronder ChainSecurity, Dedaub en Trail of Bits, zijn gecontracteerd om het onderzoek te checken. Vertegenwoordigers van zowel ChainSecurity als Dedaub bevestigden tijdens een oproep dat er geen andere problemen zijn geïdentificeerd dan die genoemd in de eerste beoordeling.

Devnet 9 was ook een onderwerp tijdens het evenement, en Beiko meldde dat de teams zich al voorbereiden en werken aan het navigeren door verschillende testcases. Andere Devnets, die voor testdoeleinden van korte duur zullen zijn, werden tevens besproken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!