SHIB gaat met meer dan 400% stijgen, volgens analisten

Nu de Bitcoin koers zijwaarts beweegt, concentreren steeds meer investeerders en analisten zich op altcoins. Helemaal vanwege het feit dat oktober in de voorgaande jaren een goede maand is geweest voor de cryptomarkt. Vandaar dat mensen in de gemeenschap het ook wel eens “Uptober” noemen. In dit artikel gaan we dan ook een altcoin bespreken die een groot opwaarts potentieel heeft.

Meme-cryptocurrency presteert goed in oktober

Een van de eerste altcoins waar analisten naar kijken is de bekende meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB). Als we tevens kijken naar prijsgeschiedenis van SHIB, zoals uitgebreid gedocumenteerd door CryptoRank, is een opmerkelijke trend te zien in oktober.

In oktober 2021 was SHIB getuige van een verbazingwekkende stijging van 833,6%, waardoor beleggers verbijsterd achterbleven. Het jaar daarop was de groei gematigder, maar nog steeds aanzienlijk, met een respectabele 10,4%.

Met een gemiddeld rendement van meer dan 420% voor oktober heeft SHIB deze maand consequent de marktnormen getrotseerd. Gezien de huidige toestand van de cryptomarkt kan het een uitdaging zijn om je voor te stellen dat SHIB de komende maand in waarde zal verviervoudigen. Niettemin impliceert de prijsgeschiedenis de mogelijkheid van een positieve maand.

Natuurlijk zou je kunnen beweren dat een steekproefomvang van twee maanden onvoldoende is om definitieve conclusies te trekken, en daar hebben ze een goed punt. De cryptomarkt blijft zeer volatiel en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, echter bieden de positieve cijfers van SHIB in oktober intrigerende mogelijkheden. Daarnaast heeft een ander platform een nog positievere voorspelling gepubliceerd.

SHIB op weg naar een prijsstijging

Als je denkt dat de bovenstaande prijsvoorspelling bullish is, dan zal de onderstaande prijsvoorspelling je nog meer verrassen, alhoewel deze wel over een langere termijn is.

Een nieuwe voorspelling van Digital Coin Price, een platform dat gegevens en technische analyses uit de keten gebruikt om prijsacties te voorspellen, stelt namelijk dat SHIB eind december 2023 $0,0000157 zal terugvorderen.

Als deze voorspelling uitkomt, zou een dergelijke voorspelling een stijging van 117,96% betekenen ten opzichte van de huidige prijs van SHIB. Kijkend naar de lange termijn voorspelt Digital Coin echter een rendement van vier cijfers voor SHIB koers.

SHIB koers zal met 1.334% stijgen in 8 jaar?

Volgens het prijsvoorspellingsplatform zou SHIB tegen januari 2031 een prijsstijging van maar liefst 1334% kunnen bereiken. Een dergelijke substantiële stijging zou de prijs van SHIB op $0,000103 per munt brengen.

Met het huidige Shiba Inu-aanbod van 589,35 biljoen tokens betekent dat het activum een marktkapitalisatie van $60 miljard zou hebben als het in 2031 de voorspelde prijs van $0,000103 bereikt. Dit cijfer zou ook een bijna vijftienvoudige stijging vertegenwoordigen van Shiba Inu’s huidige marktkapitalisatie van $4,2 miljard.

Het is belangrijk om op te merken dat Shiba Inu tijdens de laatste bull run een marktkapitalisatie van $38 miljard wist te bereiken. Daarom lijkt een voorspelling van $60 miljard niet geheel onrealistisch. Het memecoinproject zou zijn symbolische aanbod aanzienlijk moeten veranderen om de laatstgenoemde voorspelling ook maar enigszins mogelijk te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!