Binance gaat samenwerken met grote Japanse banken voor stablecoins

Binance heeft aangekondigd plannen te hebben om stablecoins uit te geven die zijn genoteerd in de dollar, euro en yen in Japan. Het initiatief, dat volgend jaar zal plaatsvinden, wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met de trustbankingtak van Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), zo zei Takeshi Chino, de algemeen directeur van Binance Japan, in een interview met Bloomberg.

Binance Japan heeft tot doel om aanvankelijk deze drie stablecoins te introduceren, met de mogelijkheid van aanvullende aanbiedingen in 2024. Als onderdeel van de samenwerking zijn de exchange en MUFG al begonnen met het proces van studie naar de uitgifte en implementatie van deze stablecoins.

De aankondiging komt nadat Japan in juni een wet heeft aangenomen die de wettelijke status van stablecoins verduidelijkt. Stablecoins worden beschouwd als een voordeel omdat ze snellere geldtransfers en afwikkelingen bieden.

De markt voor stablecoins in Japan zou kunnen uitgroeien tot maar liefst 5 biljoen yen (34 miljard dollar), ongeveer een kwart van de geschatte huidige wereldwijde markt, aldus Tatsuya Saito, vicepresident van producten bij MUFG. MUFG heeft gesprekken gevoerd met meerdere partijen over het gebruik van hun blockchainplatform, Progmat, om stablecoins gekoppeld aan buitenlandse valuta uit te geven.

Ondertussen zal Binance, om zijn uitgifteplannen uit te voeren, een licentie moeten verkrijgen in Japan als aanbieder van elektronische betalingsmethoden, zoals uiteengezet in het persbericht. Zodra de stablecoins zijn geïntroduceerd, zullen gebruikers ze kunnen gebruiken voor de handel in cryptocurrency en mogelijk voor betalingsdiensten, aldus Chino.

Binance betrad officieel de Japanse markt met de lancering van Binance Japan K.K. in augustus. Op dat moment zei de exchange dat het Japanse crypto-handelaren al toegang biedt tot meer verhandelbare tokens dan enige andere crypto-exchange, met 30 tokens beschikbaar voor spot-handel. Opmerkelijk is dat Binance Japan een herbranding is van de Japanse crypto-exchange Sakura Exchange BitCoin (SEBC), die in november 2022 werd overgenomen door Binance.

De legalisatie van stablecoin-uitgifte door gelicentieerde bedrijven in Japan heeft verschillende ondernemingen aangemoedigd om de markt te betreden door deze digitale tokens uit te geven. Orix Bank, een Japanse financiële instelling, onderzoekt naar verluidt de mogelijkheid om stablecoins in het land uit te geven. Orix heeft tot doel om in oktober te beginnen met het testen van stablecoins die zijn genoteerd in yen, dollar en andere valuta, met een geplande lanceerdatum in 2024.

Deze stablecoins zullen worden gedekt door fiat-deposito’s en gebruikmaken van de Japan Open Chain blockchain, ontwikkeld door het in Tokio gevestigde G.U. Technologies en zijn partners. Evenzo heeft Circle, het bedrijf achter de USDC-stablecoin, plannen aangekondigd om een stablecoin in Japan uit te geven. In juli zei Circle CEO Jeremy Allaire dat Japan een zeer grote markt voor hen zou worden als de adoptie van stablecoins in grensoverschrijdende handel en wereldwijde handel in de komende tijd toeneemt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!