Wereldeconomie loopt een groot risico door deze factor, aldus CEO JPMorgan

JPMorgan-topman Jamie Dimon heeft in een recent interview met CNBC India aangegeven dat de wereldeconomie met een veel groter risico wordt geconfronteerd dan aanhoudende inflatie of hoge rentetarieven.

In het interview gaf Dimon aan dat mensen zich moeten voorbereiden op hogere olie- en gasprijzen en hogere rentetarieven. Hij drong er dan op aan om klaar jezelf klaar te maken voor hogere energiekosten in combinatie met een strak monetair beleid, terwijl hij benadrukte dat zijn grootste zorg de huidige geopolitieke situatie is.

Volgens Dimon heeft de oorlog in Oekraïne een negatieve invloed op de olie-, gas- en voedselprijzen. Hij merkte ook op dat het “alle mondiale relaties beïnvloedt”. Hij vervolgde met het volgende:

“Ik denk dat de geopolitieke situatie mij het meeste zorgen baart, en we weten niet wat het effect daarvan is op de economie. Nogmaals, ik denk dat het humanitaire deel veel belangrijker is.

Ik denk dat het heel belangrijk is voor de toekomst van de vrije democratische wereld. We bevinden ons misschien op een keerpunt voor de vrije democratische wereld. Zo serieus neem ik het…

We hebben eerder met inflatie te maken gehad, we hebben eerder met tekorten te maken gehad en we hebben eerder met recessies te maken gehad. Zoiets hebben we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien. Er is geen draaiboek.”

In ander nieuws, heeft de Britse tak van de Amderikaanse bankgigant, Chase Bank, onlangs aangekondigd dat het vanaf 16 oktober geen crypto-transacties meer zal toestaan. Vanaf deze datum kunnen klanten van Chase Bank in het Verenigd Koninkrijk geen crypto-transacties meer uitvoeren met hun debetkaarten of via uitgaande bankoverschrijvingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!