JPMorgan gaat vanaf 16 oktober crypto-transacties verbieden

Chase Bank, een dochteronderneming van financieel dienstverleningsbedrijf JPMorgan Chase, zal alle cryptocurrency-gerelateerde transacties voor haar klanten in het Verenigd Koninkrijk beperken.

Vanaf 16 oktober kunnen klanten van Chase Bank in het Verenigd Koninkrijk geen crypto-transacties meer uitvoeren met hun debetkaarten of via uitgaande bankoverschrijvingen. De woordvoerder van de bank zei:

“We hebben een toename gezien van het aantal crypto-oplichtingspraktijken gericht op Britse consumenten, dus we hebben besloten om de aankoop van crypto-activa met een Chase-debetkaart of het overmaken van geld naar een crypto-website vanuit een Chase-rekening te voorkomen,”

Chase is de laatste geldschieter in het Verenigd Koninkrijk die de toegang van klanten tot crypto beperkt, te midden van voortdurende zorgen over het gebruik ervan bij online oplichtingspraktijken door criminelen.

JPMorgan heeft sinds de lancering van de mobiele app-gebaseerde service twee jaar geleden meer dan 1,6 miljoen klanten aangetrokken voor zijn Chase-retailbank in het Verenigd Koninkrijk, en heeft plannen om de consumentenbank in de loop van de tijd uit te rollen in andere internationale markten.

Chase Bank kondigde oorspronkelijk haar beleidswijzigingen rond crypto aan in een e-mail aan klanten op 26 september. “We hebben deze beslissing genomen omdat fraudeurs steeds vaker crypto-activa gebruiken om grote bedragen geld van mensen te stelen,” aldus de bank.

In maart legde NatWest (NWG.L) nieuwe limieten op aan het dagelijkse en maandelijkse bedrag dat klanten naar crypto-beurzen kunnen sturen, met als doel consumenten te beschermen tegen “crypto-criminelen.”

Santander in Spanje zei vorig jaar dat het Britse klanten zou blokkeren bij het sturen van realtime betalingen naar crypto-beurzen als onderdeel van maatregelen om klanten te beschermen tegen oplichting.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!